Business & Finance Τρίτη 24/08/2021, 16:10
BUSINESS & FINANCE

Γιατί τα McDonald’s απέσυραν τα milkshakes από το μενού τους

Γιατί τα McDonald’s απέσυραν τα milkshakes από το μενού τους

Να αποσύρουν τα milkshakes αλλά και όλα τα ποτά σε μπουκάλι από τα μενού τους στη Βρετανία αναγκάστηκαν τα McDonald’s, καθώς τα προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα επηρεάζουν τα 1.300 εστιατόρια της εταιρείας.

«Όπως τα περισσότερα καταστήματα, αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή κάποια ζητήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, τα οποία επηρεάζουν τη διαθεσιμότητα ενός μικρού αριθμού προϊόντων. Τα εμφιαλωμένα ποτά και milkshakes είναι προσωρινά μη διαθέσιμα στα εστιατόριά μας στην Αγγλία, τη Σκωτία και την Ουαλία», ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας. « Ζητούμε συγνώμη για την ενόχληση και ευχαριστούμε τους πελάτες μας για την υπομονή τους. Δουλεύουμε σκληρά για να επαναφέρουμε τα είδη αυτά στα μενού, όσο το δυνατόν γρηγορότερα», πρόσθεσε.

Η McDonald’s είναι μία ακόμα εταιρεία που βλέπει την εφοδιαστική αλυσίδα της στη Βρετανία να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, λόγω της πανδημίας και του Brexit. Το νέο περιβάλλον οδηγεί σε ελλείψεις προσωπικού, πρόσθετα εμπόδια στο εμπόριο με την Ε.Ε. αλλά και σοβαρές δυσκολίες στην μεταφορά προμηθειών. Την περασμένη εβδομάδα, η αλυσίδα εστιατορίων Nando’s αναγκάστηκε να κλείσει 45 από τα καταστήματά της στη Βρετανία, λόγω ελλείψεων στο κοτόπουλο, που αποτελεί και το διασημότερο πιάτο της.

Οι ελλείψεις προσωπικού έχουν επιδεινωθεί από τους κανόνες του κορωνοϊού στη Βρετανία, που απαιτούσαν από τους πολίτες να μπουν σε απομόνωση, εάν έρθουν σε επαφή με κρούσμα. Από την περασμένη εβδομάδα, οι πλήρως εμβολιασμένοι στην Αγγλία δεν είναι αναγκασμένοι να μπουν σε καραντίνα.

Παρόλα αυτά, η Βρετανία εκτιμάται ότι χρειάζεται αυτή τη στιγμή περίπου 100.000 οδηγούς φορτηγών, καθώς 20.000 τέτοιοι επαγγελματίες από άλλες χώρες της Ε.Ε. έφυγαν μετά το Brexit.

Στην κτηνοτροφία, οι ελλείψεις προσωπικού σημαίνουν ότι οι γαλοπούλες θα είναι είδος υπό εξαφάνιση στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ τα Χριστούγεννα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News