Business & Finance Τρίτη 17/08/2021, 19:40
BUSINESS & FINANCE

Google: Βγάζει αδιάβροχο smartphone με τεχνολογία 5G

Πόσο θα κοστίζει

Google: Βγάζει αδιάβροχο smartphone με τεχνολογία 5G

Την κυκλοφορία του νέου smartphone Pixel 5a με 5G ανακοίνωσε σήμερα η Google, αποδεικνύοντας ότι ο τεχνολογικός κολοσσός συνεχίζει να επενδύει για την ανάπτυξη εξοπλισμού σε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και τιμών. Το Pixel 5a, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ και την Κίνα στις 26 Αυγούστου, θα κοστίζει 449 δολάρια, τιμή που το κατατάσσει στα οικονομικά smartphone, τουλάχιστον για τα δεδομένα της αμερικανικής αγοράς. Σε σχέση με το προηγούμενο Pixel 4A, το νέο κινητό θα έχει ελαφρώς μεγαλύτερη οθόνη, πολύ μεγαλύτερη ζωή μπαταρίας και θα είναι ανθεκτικό στο νερό. Επίσης, θα είναι κατά 50 δολάρια φθηνότερο σε σχέση με την αρχική τιμή του 4A.

Η Google έχει επενδύσει αδρά στις δραστηριότητές της όσον αφορά τον εξοπλισμό, παρότι δεν είναι εξαιρετικά προσοδοφόρες, ιδίως σε σχέση με τις υπηρεσίες αναζήτησης, το YouTube ή τις υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους (cloud).

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιανουάριο του 2021 η Google ολοκλήρωσε την εξαγορά της Fitbit, εξερευνώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο ένα νέο χώρο στην αγρά έξυπνων ρολογιών. Μάλιστα, προχώρησε και στο άνοιγμα του πρώτου σχετικού καταστήματος, όπου οι πελάτες μπορούν να ελέγξουν, να χρησιμοποιήσουν και να αγοράσουν τα προϊόντα. Επίσης, ο τεχνολογικός κολοσσός κατασκευάζει αυτή τη στιγμή ένα ειδικό κτίριο στη Σίλικον Βάλει, στο οποίο θα δημιουργείται ο σχετικός εξοπλισμός. Επιπλέον, στις αρχές του Αυγούστου ανακοίνωσε την κυκλοφορία των Pixel 6 και Pixel 6 Pro, δύο smartphone υψηλών προδιαγραφών και με αντίστοιχα υψηλή τιμή, τα οποία θα διοχετευτούν στην αγορά το φθινόπωρο και θα έχουν ενσωματωμένο το μικροτσίπ της Google, αντί της Qualcomm.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC και The Verge

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News