Business & Finance Σάββατο 31/07/2021, 09:20
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Google: Οι ιδρυτές έχουν πουλήσει μετοχές 1 δισ. από τον Μάιο

Google: Οι ιδρυτές έχουν πουλήσει μετοχές 1 δισ. από τον Μάιο

Οι ιδρυτές της Google και μέτοχοι πλειοψηφίας στη μητρική Alphabet, Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, έχουν πουλήσει μετοχές συνολικής αξίας άνω του 1 δισ. δολ. τους τελευταίους μήνες. 

Από τον Μάιο έχουν πουλήσει μετοχές Κατηγορίας Α και Κατηγορίας C ύψους 1,07 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία που έχουν κατατεθεί στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC). Οι πωλήσεις του Brin υπερβαίνουν τα 610 εκατ. δολάρια και του Πέιτζ τα 462 εκατ. δολάρια. 

Η μετοχή της εταιρείας καταγράφει άνοδο άνω του 50% φέτος, με την επίδοση νεα είναι καλύτερη εκείνης άλλων τεχνολογικών κολοσσών, όπως είναι οι Amazon και Apple. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Πέιτζ αποσύρθηκε από το ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου της Alphabet στα τέλη του 2019, παραδίδοντας τα ηνία στον Σούνταρ Πιτσάι. Ο Μπριν αποχώρησε από τη θέση του προέδρου και ο ρόλος του καταργήθηκε. Και οι δύο παραμένουν μέλη του διοικητικού συμβουλίου και αθροιστικά έχουν μερίδιο άνω του 51%. Είναι μεταξύ των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη, αλλά έχουν κρατήσει αρκετά χαμηλό προφίλ σε σχέση με άλλους μεγιστάνες της Σίλικον Βάλεϊ και ευρύτερα του επιχειρίν.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News