Business & Finance Τετάρτη 11/08/2021, 13:52
BUSINESS & FINANCE

Γιατί η Ρεάλ Μαδρίτης τα έχει βάλει με το CVC Capital

Η μάχη στον κόσμο του ποδοσφαίρου συνεχίζεται

Γιατί η Ρεάλ Μαδρίτης τα έχει βάλει με το CVC Capital

Στα δικαστήρια αναμένεται να κριθεί η πρόσφατη επένδυση του CVC Capital στο ισπανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης προανήγγειλε την ανάληψη νομικής δράσης εναντίον του αμερικανικού fund.

Το CVC ανακοίνωσε πρόσφατα την απόκτηση του 10% των μετοχών της La Liga, δηλαδή της διοργανώτριας εταιρείας του ισπανικού πρωταθλήματος. Ως αντάλλαγμα για την επένδυση των 2,7 δισ. ευρώ, το fund θα εισπράττει ένα μέρος των μελλοντικών τηλεοπτικών εσόδων των συλλόγων.

Αυτός ο όρος, ωστόσο, έχει προκαλέσει τη μήνη των δύο ιστορικότερων ομάδων της χώρας, της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνας, οι οποίες αντιτίθενται στην ολοκλήρωση του deal, θεωρώντας ότι θα απωλέσουν ένα σημαντικό μέρος των ετήσιων εσόδων.

Μάλιστα, σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα, η συγκεκριμένα απώλεια εσόδων φέρεται να ευθύνεται και για το πρόσφατο «ναυάγιο» της προσπάθειας ανανέωσης του συμβολαίου του Λιονέλ Μέσι με την ομάδα της Βαρκελώνης.

Πέραν των δύο αιώνιων αντιπάλων, οι οποίοι σ’ αυτή την περίπτωση λειτουργούν ως σύμμαχοι, κατά της συμφωνίας με το CVC φέρεται να τάσσεται και η Αθλέτικ Μπιλιμπάο.

Η κρίσιμη συνάντηση των μελών της La Liga είναι προγραμματισμένη για τις 12 Αυγούστου, όταν και αναμένεται να επικυρωθεί η συμφωνία με το αμερικανικό fund. Με δεδομένες τις υπάρχουσες ισορροπίες, θεωρείται σχεδόν βέβαιη η υπερψήφισή της.

Από την πλευρά της, όμως, η Ρεάλ Μαδρίτης φαίνεται ότι δεν θα εγκαταλείψει τόσο εύκολα τη μάχη, καθώς έχει προαναγγείλει την ανάληψη νομικής δράσης τόσο έναντι του προέδρου της La Liga όσο και του CVC.  

Φυσικά, η όλη υπόθεση θα πρέπει να συνδεθεί και με το αποτυχημένο εγχείρημα της Ευρωπαϊκής SuperLeague. Κι αυτό, διότι Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους δεν έχουν εγκαταλείψει το μεγαλόπνοα σχέδιά τους, στα οποία το αμερικανικό fund αποτελεί βασικός ανασταλτικός παράγοντας, λόγω των ρητρών.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News