Business & Finance Δευτέρα 7/06/2021, 14:44
BUSINESS & FINANCE

50 Cent: Πώς έβγαλε 1,1 δισ. δολάρια σε πέντε μήνες

Η επένδυση στο Bitcoin

50 Cent: Πώς έβγαλε 1,1 δισ. δολάρια σε πέντε μήνες

Κέρδη της τάξης του 1,1 δισ. δολαρίων αποκόμισε από το Bitcoin το βρετανικό fund «50 Cent», το όνομα του οποίου παραπέμπει στον δημοφιλή Αμερικανού ράπερ -κατά κόσμο Curtis Jackson.

Βέβαια, το βρετανικό fund ουδεμία σχέση έχει με τον καλλιτέχνη «50 Cent», καθώς η ονομασία του προέρχεται από μία προ τριών ετών επένδυση, η οποία αφορούσε την αγορά παραγώγων έναντι μόλις 50 σεντς.

Πίσω από το «50 Cent» βρίσκεται ο Χάμις Μπέιλι, ο οποίος πριν από πέντε μήνες αποφάσισε να επενδύσει στο δημοφιλές κρυπτονόμισμα. Και τελικά δικαιώθηκε απόλυτα, καθώς μέσα σ’ αυτό το διάστημα αποκόμισε κέρδος 1,1 δισ. δολαρίων.

Πώς τα κατάφερε; Τον Νοέμβριο του 2020, όταν το Bitcoin βρισκόταν κάτω από την τιμή των 20.000 δολαρίων, επένδυσε περίπου 600 εκατ. δολάρια. Τον Δεκέμβριο, δηλαδή έναν μήνα αργότερα, ρευστοποίησε ένα μέρος της επένδυσης, αφού πρώτα διπλασίασε τα χρήματά του.

Τον Απρίλιο, όταν η τιμή του Bitcoin ξεπέρασε το ιστορικό υψηλό των 60.000 δολαρίων, ο Μπέιλι αποφάσισε να αποεπενδύσει τελείως, αποχωρώντας μ’ ένα κέρδος πολλών μηδενικών. Και φυσικά, προλαβαίνοντας τη βίαιη πτώση του Μαίου, όταν το κρυπτονόμισμα απώλεσε ένα σημαντικό μέρος της αξίας του (σήμερα βρίσκετια στα 36.000 δολάρια).

Όσον αφορά τον πραγματικό 50 Cent, φαίνεται ότι την «πάτησε» με το Bitcoin, σ’ αντίθεση με το συνονόματο fund. Κι αυτό, διότι το 2014 αγόρασε περίπου 700 Bitcoins, τα οποία ρευστοποίησε λίγες ημέρες αργότερα. Σήμερα, η αξία των συγκεκριμένων νομισμάτων θα ανερχόταν σε 25 εκατ. δολάρια.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News