Business & Finance Πέμπτη 5/08/2021, 17:07
BUSINESS & FINANCE

Rihanna: Δεν έγινε δισεκατομμυριούχος από τα τραγούδια της

Rihanna: Δεν έγινε δισεκατομμυριούχος από τα τραγούδια της

Χάρη στο εξαιρετικά επιτυχημένο επιχειρηματικό της άνοιγμα στον κόσμο των καλλυντικών και όχι τόσο χάρη στη μουσική της καριέρα, η Rihanna εντάχθηκε και πλέον επίσημα στην κατηγορία των δισεκατομμυριούχων, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. Συγκεκριμένα, η περιουσία της Rihanna, της οποίας η σειρά καλλυντικών Fenty Beauty έχει φτάσει στα ράφια καταστημάτων και καταναλωτών σε ολόκληρο τον κόσμο, ανέρχεται περίπου στα 1,7 δισ. δολάρια.

Αξιοσημείωτο είναι όμως ότι το 1,4 δισ. δολάρια προέρχεται από την εξαιρετικά δημοφιλή Fenty Beauty, που δημιουργήθηκε μόλις το 2017 και ανήκει στη Rihanna κατά το ήμισυ. Το υπόλοιπο 50% κατέχει ο οίκος LVMH, μητρική των Luis Vuitton, Tiffany & Co., Fendi, Dior, Sephora και άλλων, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί και στο χώρο των ρούχων πολυτελείας. Ωστόσο, η προσπάθεια αυτή απέτυχε λόγω της πανδημίας και η εταιρεία ρούχων κυκλοφόρησε την τελευταία της κολεξιόν το Νοέμβριο του 2020. ‘Ενα μεγάλο μέρος από την υπόλοιπη περιουσία της Rihanna, περίπου 270 εκατ. δολάρια, απορρέει από το μερίδιό της στην εταιρεία εσωρούχων Savage x Fenty και βέβαια από τη μουσική της καριέρα, η οποία μετρά περίπου 15 χρόνια επιτυχιών.

Η αλυσίδα καλλυντικών της Rihanna, η οποία φέρει και το επώνυμό της (Robyn Rihanna Fenty), έγινε ταχύτατα δημοφιλής, καθώς προωθεί τη διαφορετικότητα και απευθύνεται σε ευρεία γκάμα καταναλωτών. Ενδεικτικά, στην πρώτη μόλις κολεξιόν της Fenty, το μέικ απ είχε 50 αποχρώσεις, συμπεριλαμβάνοντας και δυσεύρετες αποχρώσεις για κάθε επιδερμίδα. Επίσης, οι διαφημίσεις της Fenty περιλαμβάνουν ανθρώπους με διαφορετικά χαρακτηριστικά, αποδεικνύοντας ότι απευθύνεται προς όλους. Βέβαια, η Rihanna έχει πολύ μεγάλο αριθμό ακολούθων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περίπου 101 εκατ. στο Instagram και 102,5 εκατ. στο Twitter, όπου συνεπώς μπορεί να διαφημίσει εύκολα τα προϊόντα της σε ευρύ κοινό.

Ο κλάδος της περιποίησης και της ομορφιάς άντεξε τους κραδασμούς της πανδημίας. Μάλιστα, οι μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου, συμπεριλαμβανομένης της Estée Lauder και της L’Oréal, όχι μόνον έχουν επανέλθει πλήρως από το πρώτο σοκ της πανδημίας, αλλά σημειώνουν και ιστορικά υψηλά οικονομικά αποτελέσματα και κέρδη στο χρηματιστήριο. Σύμφωνα με υπολογισμούς του περιοδικού Forbes, η κεφαλαιοποίηση της Fenty Beauty ανέρχεται στα 2,8 δισ. δολάρια. Ο όμιλος ενδέχεται να διογκωθεί περαιτέρω χάρη στη σειρά κρεμών Fenty Skin, η οποία δημιουργήθηκε πέρυσι και έκανε μία «πολλά υποσχόμενη εκκίνηση» και «προκάλεσε απροσδόκητο ενδιαφέρον», σύμφωνα με τον όμιλο LVMH.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Forbes

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News