Business & Finance Σάββατο 31/07/2021, 18:10
BUSINESS & FINANCE

Ένας στους 153 Αμερικανούς εργαζόμενους δουλεύει για αυτή την εταιρεία

Ένας στους 153 Αμερικανούς εργαζόμενους δουλεύει για αυτή την εταιρεία

Μόνο από τις αρχές του έτους, η Amazon έχει πραγματοποιήσει πωλήσεις άνω των 221 δισ. δολαρίων, με το νούμερο αυτό να δείχνει πόσο τεράστια έχει γίνει πλέον η εταιρεία την οποία ίδρυσε το 1994 στο γκαράζ του σπιτιού του ο Τζεφ Μπέζος. 

Οι τελευταίες λογιστικές καταστάσεις της Amazon δείχνουν ότι ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου απασχολεί 1,3 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως και 950.000 εξ αυτών στις ΗΠΑ. 

Καθώς τα τελευταία στοιχεία υπολογίζουν το εργατικό δυναμικό των ΗΠΑ σε 145,8 εκατ. άτομα (επί συνολικού πληθυσμού 332 εκατομμυρίων), αυτό σημαίνει ότι 1 στους 350 Αμερικανούς δουλεύει για την Amazon. Ή αλλιώς, η εταιρεία απασχολεί 1 στους 153 από όσους εργάζονται στις ΗΠΑ. 

Συνεπώς, οι εργαζόμενοι της Amazon είναι περισσότεροι από όσους απασχολεί ολόκληρος ο αμερικανικός κατασκευαστικός τομέας. 

Όμως ακόμα και με αυτά τα νούμερα, η Amazon απέχει ακόμα κατά πολύ από τον μεγαλύτερο εργοδότη των ΗΠΑ. Η Walmart απασχολεί 1,6 εκατ. άτομα στις ΗΠΑ ή 1 στους 91 Αμερικανούς εργαζόμενους. 

Είναι πιθανό ότι ακόμα περισσότεροι δουλεύουν για τα McDonald’s, αφού η αλυσίδα εστιατορίων απασχολεί περισσότερα από 2 εκατ. άτομα παγκοσμίως. Όμως, με δεδομένο ότι η εταιρεία λειτουργεί τα εστιατόριά της κυρίως μέσω franchise, οι άμεσοι εργαζόμενοί της στις ΗΠΑ δεν ξεπερνούν τα 50.000 άτομα. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News