Business & Finance Παρασκευή 23/07/2021, 08:54
ΟΙ 5 ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Elon Musk: Πού επενδύει τα χρήματά του ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος της γης

Elon Musk: Πού επενδύει τα χρήματά του ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος της γης

Η προσωπική περιουσία του CEO της Tesla, Elon Musk, ξεπέρασε τα 160 δισ. δολάρια φέτος, δίνοντάς του τον τίτλο του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου στη γη, μετά τον Jeff Bezos της Amazon. 

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας αποκάλυψε σε συνέδριο για το bitcoin τις πέντε επενδύσεις που τον κάνουν πλούσιο. 

5. Dogecoin 

Θέση του Musk: άγνωστη

Αποκαλείται και «the dogefather», αφού ως ένθερμος υποστηρικτής του κρυπτονομίσματος που ξεκίνησε σαν αστείο, ο Musk τουιτάρει συχνά για αυτό, επηρεάζοντας την τιμή του.  Το Dogecoin κορύφωσε στα 0,75 δολάρια τον Μάιο, εν μέσω υψηλών προσδοκιών ότι ο CEO της Tesla θα μιλούσε θετικά για αυτό στην εκπομπή Saturday Night Live. Έκτοτε, έχει υποχωρήσει πάνω από 70%. 

4. Ethereum 

Θέση του Musk: άγνωστη

3. Bitcoin

Θέση του Musk: Άγνωστη 

«Τα bitcoin που έχω στην κατοχή μου έχουν μεγαλύτερη αξία από τα ethereum ή τα dogecoin που έχω», είπε ο Musk στο συνέδριο. Και πρόσθεσε ότι τόσο η SpaceX όσο και η Tesla έχουν στην κατοχή τους bitcoin, ενώ η αυτοκινητοβιομηχανία είναι ανοικτή στο να κάνει δεκτό το κρυπτονόμισμα ως μέσο πληρωμών, όταν η διαδικασία του mining θα χρησιμοποιεί πιο καθαρή ενέργεια. 

2. SpaceX

Θέση του Musk: Υπολογίζεται στο 48% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας 

Αξία: 35 δισ. δολάρια, με βάση τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης που αποτίμησε την SpaceX στα 74 δισ. δολάρια, εφόσον ο Musk κατέχει ακόμα το 48% της εταιρείας. 

1. Tesla

Θέση του Musk: 22,4% του μετοχικού κεφαλαίου, με βάση τα στοιχεία της 31ης Δεκεμβρίου. Ο Musk μπορεί να λάβει ακόμα μετοχές αξίας δισεκατομμυρίων, με βάση τη συμφωνία για το πακέτο της αμοιβής του. 

Αξία: 141 δισ. δολάρια. 

Πέραν αυτών των επενδύσεων, ο Musk πρόσθεσε ότι έχει ένα μερίδιο σε δύο εταιρείες που έχει ιδρύσει, τις Neuralink και Boring Company, όμως οι επενδύσεις αυτές είναι μικρής αξίας σε σχέση με τις πέντε παραπάνω. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News