Business & Finance Σάββατο 31/07/2021, 15:43
BUSINESS & FINANCE

Πήγε πράγματι ο Elon Musk να «κλέψει» την καρέκλα του Tim Cook;

Οι αποκαλύψεις για τον απίστευτο διάλογο ανάμεσα στους δύο ισχυρούς άνδρες της τεχνολογίας

Πήγε πράγματι ο Elon Musk να «κλέψει» την καρέκλα του Tim Cook;

Ο Elon Musk είναι ο CEO της Tesla, της πολυτιμότερης αυτοκινητοβιομηχανίας του κόσμου (με μεγάλη διαφορά από τις επόμενες). Είναι επίσης ο CEO της SpaceX, μίας εταιρείας που φτιάχνει πυραύλους για το διάστημα και τον Απρίλιο έκλεισε συμβόλαιο με τη NASA για να φέρει τον άνθρωπο στο φεγγάρι. Την ίδια στιγμή, έχει ενεργό ρόλο -αλλά όχι τον τίτλο του CEΟ- στην The Boring Company, μία επιχείρηση την οποία ο ίδιος ίδρυσε το 2016, με στόχο να φέρει την επανάσταση στις μεταφορές μέσω τεχνολογικά προηγμένων τούνελ. Όμως φαίνεται ότι όλα αυτά δεν του είναι αρκετά. Όπως αποκαλύπτει τώρα ένα νέο βιβλίο, κάποτε ζήτησε από τον Tim Cook να του δώσει τη θέση του, για να γίνει -εκτός όλων των άλλων- ο CEO της πολυτιμότερης αμερικανικής εταιρείας, της Apple. 

Η ιστορία αυτή, η οποία βγήκε στο φως μέσα από την προδημοσίευση αποσπάσματος του βιβλίου «Power Play: Tesla, Elon Musk and the Bet of the Century» στους Los Angeles Times, εκτυλίσσεται πριν από πέντε χρόνια. Την εποχή εκείνη, η Tesla αντιμετώπιζε μεγάλο πρόβλημα επιβίωσης, εξαιτίας των καθυστερήσεων στην παραγωγή και κυκλοφορία του Model 3 αυτοκινήτου της. 

Τότε, σύμφωνα πάντα με το βιβλίο, ο Musk μίλησε τηλεφωνικά με τον Tim Cook, ο οποίος του πρότεινε να πουλήσει την Tesla στην Apple. Εκείνος φέρεται να δέχθηκε, με μία προϋπόθεση: «Εγώ θα είμαι  ο CEO». Λέγεται ότι ο Cook χρειάστηκε μία στιγμή για να συνειδητοποιούσε ότι ο Musk ουσιαστικά ζητούσε να πάρει τη θέση του. Σύμφωνα με μία εκδοχή, του απάντησε «F*** you», πριν να του κλείσει το τηλέφωνο. 

Πάντως, τόσο ο Musk όσο και ο Cook αρνούνται επισήμως ότι έχουν μιλήσει ποτέ. 

Τον Δεκέμβριο, ο Musk είχε αποκαλύψει στο Twitter ότι είχε σκεφτεί να πουλήσει την Tesla στην Apple αλλά δεν είχε μιλήσει με τον Cook. «Δεν δέχθηκε να κάνουμε ραντεβού», είχε πει. 

«Δεν έχω μιλήσει ποτέ στον Elon, αν και έχω μεγάλο θαυμασμό και σεβασμό για την εταιρεία την οποία έχει χτίσει», είχε πει τον Απρίλιο ο Cook στο CNN. 

«Δεν θέλω να είμαι CEΟ σε τίποτα», επιμένει ο Musk, με νέο του tweet.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News