Business & Finance Δευτέρα 26/07/2021, 17:33
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία: Νέα προσφορά για την εξαγορά του μεσιτικού κολοσσού αξίας 18 δισ. ευρώ

Απέτυχε η πρώτη προσφορά για την εξαγορά της Deutsche Wohnen

Γερμανία: Νέα προσφορά για την εξαγορά του μεσιτικού κολοσσού αξίας 18 δισ. ευρώ

Μετά από την αποτυχία εξαγοράς της γερμανικής μεσιτικής εταιρείας Deutsche Wohnen από την επίσης γερμανική εταιρεία ακινήτων Vonovia, η τελευταία πρόκειται να υποβάλει μία ακόμη προσφορά, σύμφωνα με πηγές του Reuters. Στην περίπτωση που ολοκληρωθεί η συμφωνία, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχειρηματική συμφωνία στη Γερμανία για το 2021 με συμμετέχουσες αποκλειστικά γερμανικές εταιρείες.

Η υπο διαπραγμάτευση συμφωνία θα άγγιζε περίπου τα 18 δισ. ευρώ, ωστόσο κατέρρευσε την παρασμένη εβδομάδα, διότι όπως ανακοίνωσε νωρίτερα μέσα στη μέρα η Vonovia, οι μέτοχοι υπέβαλαν προσφορά για το 47.62% των μετοχών της Deutsche Wohnen, χάνοντας το απαιτούμενο όριο του 50%.
«Οι διευθύνοντες σύμβουλοι των δύο εταιρειών εξακολουθούν να θέλουν τη συμφωνία και προσπαθούν να βρουν μία λύση», σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει τις συνομιλίες και μίλησε στο Reuters υπό τον όρο της ανωνυμίας. Το ίδιο άτομο προσέθεσε ότι η πιο πιθανή εναλλακτική αυτή τη στιγμή είναι η υποβολή νέας προσφοράς. Άλλη πηγή μιλώντας στο Reuters διευκρίνισε ότι μία νέα προσφορά θα μπορούσε να υποβληθεί και να συζητηθεί μόνον εφόσον το εποπτικό συμβούλιο της Vonovia αναλύσει την κατάσταση και εγκρίνει εκ νέου μία καινούργια προσφορά.

Η κεφαλαιοποίηση των δύο εταιρειών σωρευτικά ανέρχεται περίπου στα 47 δισ. ευρώ, ενώ η επιχείρηση που θα προκύψει θα διαχειρίζεται 550.000 διαμερίσματα στη Βρετανία. Η υπό συζήτησιν συμφωνία έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη χώρα, καθώς τα τελευταία χρόνια τα ενοίκια, ιδίως στο Βερολίνο, έχουν αυξηθεί αισθητά.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News