Business & Finance Παρασκευή 9/07/2021, 17:56
BUSINESS & FINANCE

Lamda Development: Tα πρώτα συμβόλαια για τα διαμερίσματα στο Ελληνικό

«Αλλάζει η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό»

Lamda Development: Tα πρώτα συμβόλαια για τα διαμερίσματα στο Ελληνικό

Τον έντονο ενδιαφέρον των αγοραστών για τα πολυτελή διαμερίσματα στο Ελληνικό επιβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, ο οποίος παράλληλα περιέγραψε τις αλλαγές που θα φέρει η επένδυση των 8 δισ. ευρώ στη διεθνή εικόνα της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου του Economist, το οποίο λαμβάνει χώρα στο Λαγονήσι Αττικής, ο κ. Αθανασίου υποστήριξε ότι το ενδιαφέρον ξεπερνάει κάθε προσδοκία, αποτελώντας μια ευχάριστη έκπληξη, ενώ γνωστοποίησε ότι ήδη υπογράφονται τα πρώτα συμβόλαια.

Την ίδια ώρα, πέραν των γνωστών συνεπειών της επένδυσης, ο επικεφαλής της Lamda Development εξήρε και τη συνεισφορά του project στην ανάδειξη της τεχνολογίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού ως ενός βασικού πυλώνα του έργου, ενώ ταυτόχρονα υπενθύμισε ότι όλες οι ενεργειακές ανάγκες θα καλύπτονται από «πράσινες» πηγές.

Ειδική μνεία έκανε και στις τουριστικές προεκτάσεις της επένδυσης, εξηγώντας ότι θα συμβάλει τόσο στην ενίσχυση της ποιότητας των τουριστών όσο και στην επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν.

Υπό αυτό το πρίσμα, και αφού εξήρε τη βοήθεια της κυβέρνησης στην υλοποίηση του έργου, ο κ. Αθανασίου επεσήμανε ότι η έναρξη των έργων ενισχύει την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα, καθώς «από την στιγμή που μπορείς να κάνεις ένα τόσο μεγάλο project, μπορείς να κάνεις οτιδήποτε».

«Υπάρχει μεγάλη απόσταση από το πού βρίσκεται η Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη έως το πού μπορεί να φθάσει. Αυτή η απόσταση πρέπει να γεφυρωθεί. Αυτό είναι το πάθος μας» κατέληξε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development.

«Αλλάζει η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό»

Το «παρών» στο συνέδριο έδωσε και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η επένδυση στο Ελληνικό θα αλλάξει την εικόνα της Ελλάδας στον κόσμο.

«Το πρώτο πράγμα που θα βλέπει ένας ξένος επισκέπτης είναι ένα υπέροχο μέρος, θα είναι σαν παράδεισος. Είμαστε πολυ υπερήφανοι ως κυβέρνηση -αλλά και προσωπικά εγώ- που τα καταφέραμε και το κάναμε πραγματικότητα» επεσήμανε, μεταξύ άλλων.

Αναφερόμενος στις θετικές συνέπειες του project, έκανε λόγο για 10.000 άμεσες θέσεις εργασίας κατά την περίοδο της κατασκευής, ενώ εκτίμησε ότι οι έμμεσες θέσεις εργασίας θα αγγίξουν τις 70.000.

«Το ελληνικό δεν είναι μόνο για τους πλούσιος και όσους έχουν χρήματα. Θα είναι ανοιχτό για όλους. Θα έχει πάρκο, ένα χιλιομετρο αμμώδους παραλία, θα έχει εμπορικά κέντρα, τεχνολογικά project κι άλλα πράγματα που δεν έχουν ανακοινωθεί» συνέχισε, στο ίδιος μήκος κύματος.

Υπό αυτό το πρίσμα, διαμήνυσε ότι όλη η κοινωνία θα εμπλακεί μ’ έναν τρόπο στην επένδυση, η οποία θα ωφελήσει τους πάντες και ιδίως όσους μένουν στις κοντινές περιοχές, καθώς θα δουν τις αξίες των ακινήτων τους να αυξάνονται σημαντικά. «Δεν πρόκειται για ένα project στο real estate, είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο. Είναι μια μικρή πόλη μέσα στην πόλη, μια νέα Αθήνα στην Αθήνα».

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι όλα αυτα που καταφέραμε στο Ελληνικό, δηλαδή όλη την εμπειρία από τα γραφειοκρατικά και τον αναγκαίο συντονισμό, «τον βάζουμε σ’ έναν νέο νόμο, ο οποίος κάνει τη ζωή των επενδυτών πολύ πιο εύκολη».

moneyreview.gr

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News