Business & Finance Δευτέρα 5/07/2021, 15:33
BUSINESS & FINANCE

O CEO που ρωτάει 3.500 εργαζόμενους «πού θα πάνε διακοπές»

Το κάνει για καλό σκοπό

O CEO που ρωτάει 3.500 εργαζόμενους «πού θα πάνε διακοπές»

Ένας CEO, ο οποίος ρωτάει τον κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά «πού θα πάει διακοπές». Κι αυτό, επειδή φοβάται, μήπως οι υπάλληλοι «καούν» από τον φόρτο εργασίας και την πολλή δουλειά.

Ο λόγος για τον Todd McKinnon, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας cloud-software Okta, ο οποίος ζήτησε από τους συνολικά 3.500 εργαζόμενους να του στείλουν e-mail με τα καλοκαιρινά τους σχέδια.

Ο ίδιος μάλιστα, λίγες εβδομάδες νωρίτερα, είχε ενημερώσει όλους τους υπαλλήλους για τις οικογενειακές διακοπές που σχεδιάζει, σε μια προσπάθεια να τους ενθαρρύνει να κάνουν ακριβώς το ίδιο.

Και πού αποσκοπεί όλο αυτό; Mιλώντας στο CNBC, εξηγεί ότι στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να υπενθυμίsει στο πρσωπικό της Okta ότι οι καλοκαιρινές διακοπές είναι απαραίτητες για όλους, καθώς βελτιώνουν την ισορροπία ελεύθερου χρόνου – εργασίας.

«Πήρα πολλά emails. Περίπου 950 μέλη του προσωπικού μού έστειλαν email με το πού σχεδιάζουν να πάνε διακοπές» σπεύδει να προσθέσει, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των εργαζομένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Okta, σ’ αντίθεση με αρκετές άλλες αμερικανικές εταιρείες, έχει αποφασίσει να διατηρήσει επ’ αόριστον το καθεστώς της τηλεργασίας, προωθώντας εναλλακτικά μοντέλα απασχόλησης.

Δεν είναι τυχαίο ότι στόχος της διοίκησης είναι το 85% των εργαζομένων να δουλεύει από το σπίτι ή από οπουδήποτε αλλού τους επόμενους μήνες, έναντι του 30% που «τηλεργαζόταν» στην προ-πανδημίας εποχή.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News