Business & Finance Δευτέρα 5/07/2021, 10:42
BUSINESS & FINANCE

Tράπεζα Πειραιώς: Ολοκλήρωσε τις τιτλοποιήσεις Vega και Phoenix

Tράπεζα Πειραιώς: Ολοκλήρωσε τις τιτλοποιήσεις Vega και Phoenix

Την ολοκλήρωση των τιτλοποιήσεων μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων Phoenix και Vega συνολικής μεικτής λογιστικής αξίας ύψους περίπου 7 δισ. ευρώ, έχοντας λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις, ανακοίνωσε η Πειραιώς Financial Holdings.

H διανομή σε είδος στους μετόχους της PFH, των μετοχών της κυπριακής θυγατρικής εταιρείας «Phoenix Vega Mezz Ltd», η οποία κατέχει το 65% των ομολογιών ενδιάμεσης εξοφλητικής προτεραιότητας και το 45% των ομολογιών χαμηλής εξοφλητικής προτεραιότητας των προαναφερθεισών τιτλοποιήσεων, η οποία αποφασίστηκε κατά την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της PFH της 22.06.2021, είναι προγραμματισμένη, σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα, να ολοκληρωθεί εντός του 3ου τριμήνου 2021.

Η μεταβίβαση πραγματοποιήθηκε μέσω συναλλαγής αγοραπωλησίας και αφορά σε ποσοστό 30% των ομολογιών ενδιάμεσης εξοφλητικής προτεραιότητας και 50% των ομολογιών χαμηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (junior notes) των τιτλοποιήσεων Phoenix και Vega.

«Επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά τον μακροχρόνιο επενδυτικό ορίζοντα του Ομίλου Intrum στην χώρα μας, είμαστε ικανοποιημένοι που, παρά τις δυσμενείς συνθήκες λόγω της πανδημίας, ολοκληρώσαμε ομαλά δύο πολύ σημαντικές, επενδυτικού χαρακτήρα συναλλαγές αποκτώντας ικανό αριθμό ομολογιών και παραμένοντας πιστοί στην αποστολή της Intrum, του κορυφαίου παρόχου υπηρεσιών διαχείρισης χαρτοφυλακίων απαιτήσεων, να ηγείται στην πορεία προς μια περισσότερο υγιή οικονομία, τόσο για τους λήπτες όσο και για τους παρόχους δανειακών κεφαλαίων» δήλωσε ο Άκης Μπης, Διευθύνων Σύμβουλος της Intrum Investments Greece.

Το χαρτοφυλάκιο Phoenix αποτελείται από μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια μεικτής λογιστικής αξίας περίπου 1,92 δισ. ευρώ. Το χαρτοφυλάκιο Vega αποτελείται από μη εξυπηρετούμενα δάνεια με εξασφαλίσεις επί οικιστικών και επαγγελματικών ακινήτων κατανεμημένα σε τρία οχήματα ειδικού σκοπού (Vega I, Vega II και Vega III), συνολικής μεικτής λογιστικής αξίας περίπου 4,9 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News