Business & Finance Τετάρτη 30/06/2021, 16:25
BUSINESS & FINANCE

Αυτοκινητοβιομηχανίες: Στον Όμιλο Συγγελίδη η Opel Ελλάς

Εγκρίθηκε η εξαγορά

Αυτοκινητοβιομηχανίες: Στον Όμιλο Συγγελίδη η Opel Ελλάς

Άναψε το «πράσινο» φως για την εξαγορά του 100% των μετοχών της αντιπροσωπείας της Opel στην Ελλάδα από την Trophy Auto Brands του Ομίλου Συγγελίδη.

Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκρινε ότι η συναλλαγή, η οποία αφορά την αγορά εισαγωγής, διανομής και εμπορίας επιβατηγών και ελαφρώς επαγγελματικών οχημάτων, όπως και ανταλλακτικών και αξεσουάρ, δεν επηρεάζει τον ανταγωνισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω του Ομίλου Συγγελίδη ήδη πραγματοποιείται η εμπορία οχημάτων Peugeot, Citroen, DS, Mazda και Opel στην Ελλάδα. Με την απόκτηση και της Opel, ο Όμιλος αποκτά ακόμη μεγαλύτερο «βάρος», αποτελώντας έναν από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς Ι.Χ..

Η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Τμήμα, την 30/6/2021, ενέκρινε ομόφωνα, με την υπ’ αριθ. 738/2021 απόφασή της, κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 του ν. 3959/2011, την από 12/03/2021 γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση από την εταιρία TROPHY του συνόλου (100%) του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρίας OPEL.

Με την ως άνω απόφασή της, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκρινε ότι η εν λόγω συγκέντρωση, η οποία αφορά την ευρύτερη αγορά εισαγωγής, διανομής και εμπορίας επιβατηγών και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων καθώς και ανταλλακτικών και αξεσουάρ αυτών, παρ’ ότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 ν. 3959/2011, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News