Business & Finance Παρασκευή 25/06/2021, 15:20
BUSINESS & FINANCE

Panasonic: Πώς έβγαλε όφελος 4 δισ. δολαρίων από την Tesla

Πούλησε μετοχές στην τιμή των 667 δολαρίων

Panasonic: Πώς έβγαλε όφελος 4 δισ. δολαρίων από την Tesla

Το ποσό σχεδόν των 4 δισ. δολαρίων αποκόμισε η Panasonic, η οποία προσφάτως προχώρησε στη ρευστοποίηση όλων των μετοχών που διατηρούσε στην Tesla.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Nikkei, η ιαπωνική εταιρεία, η οποία συνεργάζεται με την αυτοκινητοβιομηχανία για την παραγωγή μπαταριών λιθίου, προέβη στην πώληση όλων των μετοχών έναντι του ποσού των 3,88 δισ. ευρώ.

Πάντως, ο εκπρόσωπος της Panasonic διευκρίνισε ότι η εν λόγω εξέλιξη δεν επηρεάζει την εταιρική συνεργασία για τις μπαταρίες, η οποία θα συνεχιστεί όπως και πρότερα.

Η Panasonic είχε αποκτήσει 1,4 εκατ. μετοχές της Tesla το 2010 στην τιμή των 21,15 δολαρίων. Η πώληση των συγκεκριμένων μετοχών φέρεται να έγινε στην τιμή των 667 δολαρίων.

Ένα μέρος της ρευστότητας, θα χρησιμοποιηθεί για την χρηματοδότηση της εξαγοράς της αμερικανικής εταιρείας software Blue Yonder, το τίμημα της οποίας ανήλθε σε 7,1 δισ. δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις αρχές του 2021, η μετοχή της Panasonic στο Χρηματιστήριο του Τόκιο έχει εμφανίσει σωρευτική άνοδο 9,6%, ενώ αντίθετα η μετοχή της Tesla έχει απολέσει το 4% της αξίας της.

moneyreview.gr με πληροφορίες από MarketWatch

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News