Business & Finance Σάββατο 26/06/2021, 10:10
BUSINESS & FINANCE

Tesla: Νέα ανάκληση 285.000 οχημάτων στην Κίνα

Λόγω προβλήματος στο σύστημα αυτόματης οδήγησης

Tesla: Νέα ανάκληση 285.000 οχημάτων στην Κίνα

Στην ανάκληση 285.000 ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα προχωράει η Tesla του Έλον Μασκ, λόγω πιθανού προβλήματος στο σύστημα αυτόματης οδήγησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των κινεζικών αρχών, η ανάκληση αφορά 246.921 Model-3, καθώς και 38.500 Model-Ys, η πλειοψηφία των οποίων έχει παραχθεί στο τοπικό εργοστάσιο.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στο αυτόματο σύστημα, το οποίο ενεργοποιείται υπερβολικά εύκολα κατά τη διάρκεια της οδήγησης, γεγονός το οποίο μπορεί να συνεπάγεται ατυχήματα. 

Η επιδιόρθωση του προβλήματος θα γίνει δωρεάν από την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία. Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχουν ταξινομηθεί περισσότερα από 275.000 οχήματα Model-3 και Model-Ys στην Κίνα.

Ωστόσο, εδώ και μερικούς μήνες, η Tesla έχει ορισμένες «ατυχίες», καθώς αρκετές εποπτικές αρχές στη χώρα της Ασίας έχουν θέσει διάφορα ζητήματα οδηγικής ασφάλειας. 

Από την άλλη πλευρά, όπως έδειξαν και τα στοιχεία του Μαΐου, η ζήτηση των Κινέζων για τα μοντέλα του Έλον Μασκ συνεχίζει να αυξάνεται με αμείωτους ρυθμούς. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News