Business & Finance Σάββατο 12/06/2021, 09:25
BUSINESS & FINANCE

Οι αγορές της εκδίκησης: Ξεπούλησε η Lamborghini

Η ιταλική εταιρεία έχει ήδη πουλήσει όσα αυτοκίνητα θα μπορέσει να κατασκευάσει τους πρώτους 10 μήνες του έτους

Οι αγορές της εκδίκησης: Ξεπούλησε η Lamborghini

Σχεδόν ξεπούλησε η Lamborghini για το 2021, καθώς με τη χαλάρωση της πανδημίας, καταναλωτές που έμειναν κλεισμένοι στα σπίτια τους για έναν χρόνο ξεχύνονται στα μαγαζιά. Πρόκειται για το φαινόμενο που οι οικονομολόγοι ονομάζουν «δαπάνες της εκδίκησης». 

Η ιταλική εταιρεία έχει ήδη πουλήσει όσα αυτοκίνητα θα μπορέσει να κατασκευάσει τους πρώτους 10 μήνες του έτους, όπως είπε ο CEO της, Στέφαν Γουίνκελμαν, μιλώντας στο Bloomberg. 

«Παρότι κλείσαμε για δύο μήνες λόγω της πανδημίας, το 2020 ήταν το δεύτερο καλύτερο έτος στην ιστορία της Lamborghini», πρόσθεσε. Το πρώτο τρίμηνο του 2021, οι παραδόσεις αυτοκινήτων της αυξήθηκαν σχεδόν κατά 25%, σε ιστορικό υψηλό. 

Και την ίδια ώρα που οι αγοραστές τρέχουν να προλάβουν αυτοκίνητα επιδόσεων όπως το Aventador, η Lamborghini ξεκινά τη στροφή σε ηλεκτρικά μοντέλα. Ξοδεύει 1,5 δισ. ευρώ για να κυκλοφορήσει υβριδικές εκδοχές του κάθε μοντέλου της έως το 2024 και σχεδιάζει να παρουσιάσει το πρώτο της εντελώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο κατά το δεύτερο μισό της δεκαετίας. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News