ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Intrakat: Τέσσερις πυλώνες ανάπτυξης – Επενδύσεις €300 εκατ. σε ΑΠΕ

Συγχώνευση με την ΓΑΙΑ Άνεμος

Intrakat: Τέσσερις πυλώνες ανάπτυξης – Επενδύσεις €300 εκατ. σε ΑΠΕ

Σε τέσσερις πυλώνες επικεντρώνεται η στρατηγική της Intrakat, σύμφωνα με όσα ανέφερε, κατά την ετήσια ενημέρωση αναλυτών, ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης κατασκευαστικής εταιρείας Πέτρος Σουρέτης.

«Τα επόμενα χρόνια οπότε θα υπάρχει εισροή κεφαλαίων από τρεις πυλώνες, το ταμείο Ανάκαμψης, το νέο ΕΣΠΑ και τις σταθερές επενδύσεις στον κλάδο του τουρισμού, θα επικεντρωθούμε σε τέσσερα πεδία δραστηριότητων. Τα δημόσια έργα υποδομών, τα έργα ΣΔΙΤ και Παραχωρήσεων, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τα ακίνητα» σημείωσε ο κ. Σουρέτης.

Όσον αφορα τις ΑΠΕ, για την επόμενη τριετία, αναμένονται επενδύσεις 300 εκατ. ευρώ, των οποίων η χρηματοδότηση θα προέλθει από ίδια κεφάλαια, τραπεζικό δανεισμό και στρατηγικές συνεργασίες. Στο πλαίσιο αυτό, η Intrakat προχώρησε σε συγχώνευση με την ΓΑΙΑ Άνεμος, η οποία έχει άδειες αιολικών και φωτοβολταϊκών 1,1MW, διαθέτει 93mw υπο κατασκευή με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2023, 415MW θα υλοποιηθούν μέχρι το 2024, ενώ υπάρχουν έργα 600MW που θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται από το 2024 έως και το 2028.

Στις ΑΠΕ υφίσταται, για την επόμενη οκταετία, ένα επενδυτικό πλάνο ύψους 1 δισ. ευρώ.

Τέσσερις πυλώνες

ΟIntrakat: Τέσσερις πυλώνες ανάπτυξης – Επενδύσεις €300 εκατ. σε ΑΠΕ-1

Οι τομείς δραστηριοποίησης όπου δίνει έμφαση η εταιρεία περιλαμβάνουν:

Τα δημόσια έργα, όπου αναμένεται η δημοπράτηση το διάστημα 2020-2030 έργων 43,4 δισ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των ενεργειακών projects)

-Τις παραχωρήσεις και τις Συμπράξεις Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα όπου θα δημοπρατηθούν οδικά έργα, κτηριακά έργα, ψηφιακές υποδομές, ενέργειακά έργα, όπως η «έξυπνη» γεωργία και τα περιβαλλοντικά έργα.

-Στις ΑΠΕ, όπου ο προϋπολογισμός για την πράσινη μετάβαση τοποθετείται σε 6 δισ. ευρώ, ενώ έχει τεθεί ως στόχος το 35% της κατανάλωσης ενέργειας να προέρχεται από ΑΠΕ. Η εταιρεία θα αναλάβει την ανάπτυξη και κατασκευή των αιολικών πάρκων.

-Στα ακίνητα και τον τουρισμό

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News