Business & Finance Δευτέρα 7/06/2021, 18:23
BUSINESS & FINANCE

Epsilon Net: Νέο «χτύπημα», εξαγόρασε τo 60% της TECHNOlife

Έναντι 425.000 ευρώ

Epsilon Net: Νέο «χτύπημα», εξαγόρασε τo 60% της TECHNOlife

Την εξαγορά του 60% της TECHNOlife, η οποία δραστηριοποείται στην παροχή ολοκληρωμένων επιχειρηματικών λύσεων business software, ανακοίνωσε η Epsilon Net, συνεχίζοντας την επεκτατική στρατηγική, μετά την πρόσφατη απόκτηση της Singular Logic (από κοινού με την Space Hellas).

Το αντίτιμο του deal ανήλθε σε 425.000 ευρώ, με τον ιδρυτή της εταιρείας, Κωνσταντίνο Παπού, να διατηρεί το εναπομείναν 40%.

Η TECHNOlife ιδρύθηκε το 1994 και υλοποιεί την ανάλυση – παραμετροποίηση – εγκατάσταση – υποστήριξη εφαρμογών λογισμικού business ERP, την ανάπτυξη ειδικών custom εφαρμογών όπου απαιτείται, την εγκατάσταση – βελτιστοποίηση – υποστήριξη δικτυακών συστημάτων πολλών χρηστών , τηλεπικοινωνιακών δικτύων (VPN’s , Cloud Services) κλπ.

Στο πελατολόγιο συγκαταλέγονται επιχειρήσεις, οι οποίες καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα των επαγγελματικών δραστηριοτήτων, όπως βιομηχανία, βιοτεχνία, εμπόριο, υπηρεσίες, λογιστήρια κλπ.

Για το α’ τρίμηνο του 2021, η τεχνολογική εταιρεία είχε πωλήσεις 241.000 ευρώ, κέρδη προ φόρων 89.000 ευρώ, ταμειακά διαθέσιμα 303.000 και δανεισμό μόλις 20.000 ευρώ.

«H αξιοποίηση της προηγμένης πλατφόρμας PYLON της EPSILON NET σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία και εμπειρία της ομάδας έργων της TECHNOlife αποτελούν μοχλό ανάπτυξης και παραγωγικότητας, με αποτέλεσμα τη βελτιστοποίηση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τελικούς πελάτες σε συγκεκριμένες κάθετες λύσεις» σχολίασε η διοίκηση της Epsilon Net.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Epsilon Net εμφάνισε τζίρο 8 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2021, με τα καθαρά κέρδη προ φόρων να βελτιώνονται στα 2,2 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 463% σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2020. Κομβικό ρόλο σ’ αυτό αποτέλεσε η κυρίαρχη θέση στο κομμάτι της ηλεκτρονικής τιμολόγησης και των ηλεκτρονικών βιβλίων myDATA της ΑΑΔΕ.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News