Business & Finance Παρασκευή 28/05/2021, 16:35
BUSINESS & FINANCE

Θες δωρεάν γεύμα; Έλα στο γραφείο να δουλέψεις

Θες δωρεάν γεύμα; Έλα στο γραφείο να δουλέψεις

Με την πανδημία του κορωνοϊού να τίθεται σταδιακά υπό έλεγχο και τους εμβολιασμούς να προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, η εργασιακή ζωή έχει αρχίσει να επιστρέφει στα προ-πανδημίας επίπεδα. Και μαζί μ’ αυτήν έχουν αρχίσει να ακούγονται και οι πρώτες «φωνές» επιστροφής των εργαζομένων στα γραφεία.

Η JP Morgan κάλεσε τους υπαλλήλους στις ΗΠΑ να επιστρέψουν από τον Ιούλιο στα γραφεία, τουλάχιστον για ορισμένες ημέρες της εβδομάδας. Από τα μέσα Ιουνίου, το ίδιο θα γίνει και στην Goldman Sachs.

Όμως, η σταδιακή μετάβαση στον χώρο εργασίας φαίνεται ότι δεν θα γίνει με το αζημίωτο, καθώς αρκετές εταιρείες προσπαθούν να προσφέρουν και ορισμένα «τυράκια», όπως για παράδειγμα η παροχή δωρεάν γεύματος στο γραφείο.

«Πολλές εταιρείες ανοίγουν ξανά τα γραφεία και χρησιμοποιούν το φαγητό ως “καρότο” για να προσελκύσουν τους εργαζόμενους» δηλώνει στο CNBC ο Dilip Rao, επικεφαλής της εταιρείας έτοιμου φαγητού Sharebite, η οποία διαθέτει πελατολόγιο τουλάχιστον 200 επιχειρήσεων.

«Συχνά συζητάω με τις εταιρείες και μου λένε “δεν με νοιάζει αν κοστίζει 20 δολάρια την ημέρα, θέλω απλώς να φέρω πίσω στο γραφείο τους υπαλλήλους”» σπεύδει να προσθέσει.

Το αν θα το πετύχουν, φυσικά, δεν είναι και πολύ σίγουρο, καθώς σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Pew Research Center, σχεδόν τα 2/3 των εργαζομένων δεν νιώθουν άνετα να επιστρέψουν άμεσα στο γραφείο.

Πολλές μεγάλες επιχειρήσεις, κυρίως υπηρεσιών και τεχνολογίας, έχουν αποφασίσει να επιδοτήσουν έως και κατά 90% των μεσημεριανό γεύμα των εργαζομένων τους, σε μια προσπάθεια να τους πείσουν να εγκαταλείψουν την κατ’ οίκον εργασία.

Ανάμεσα σ’ αυτές είναι η Alphabet, η Facebook, η Credit Suisse, η Cowen, η Neuberger Berman, η McKinsey, η WeWork, η Coinbase κ.α.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News