Business & Finance Παρασκευή 21/05/2021, 18:30
BUSINESS & FINANCE

Στο «σφυρί» η πρώτη ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο λόγος για την Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Στο «σφυρί» η πρώτη ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο

Στο «σφυρί» φαίνεται ότι βγαίνει η πρώτη ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο, καθώς οι πιστωτές της Σπόρτινγκ Λισαβόνας αναζητούν αγοραστές για τον ιστορικό σύλλογο της Πορτογαλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg, οι τράπεζες Novo Banco και Banco Comercial Portugues έχουν προσλάβει τη Rothschild, προκειμένου η τελευταία να βρει βιώσιμη «λύση» με τα χρέη της Σπόρτινγκ και να αποχωρήσουν από την ομάδα.

Πρόκειται για ομόλογα, τα οποία λήγουν το 2026 και εφόσον δεν αποπληρωθούν, θα μετατραπούν σε μετοχές της Sporting Clube de Portugal Futebol SAD, εταιρείας που διαχειρίζεται τον σύλλογο.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η προοπτική απόκτησης ενός σημαντικού μέρους των μετοχών της Σπόρτινγκ έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών επενδυτών, οι οποίοι επιθυμούν να εμπλακούν με το ποδόσφαιρο.

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας αποτελεί μία από τις τρεις «μεγάλες» της Πορτογαλίας, μαζί με την Πόρτο και την Μπενφίγα. Μάλιστα, φέτος κατάφερε να κατακτήσει το 23ο πρωτάθλημα της ιστορίας της και το πρώτο μετά από 19 χρόνια, εξασφαλίζοντας παρουσία στο Champions League της επόμενης περιόδου.

Θεωρείται δε, ένα από τα καλύτερα selling-club του ποδοσφαίρου, καθώς έχει αναδείξει πολλούς ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας, με βασικότερο παράδειγμα τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Πέρυσι, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο ιβηρικός σύλλογος εμφάνισε ζημιά, ύψους 6,9 εκατ. ευρώ.

moneyreview.gr

Θέλετε να μαθαίνετε άμεσα και έγκυρα όλα τα τελευταία νέα για την οικονομία και τις επιχειρήσεις; Εγγραφείτε στο newsletter του moneyreview

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News