Business & Finance Κυριακή 16/05/2021, 08:48
BUSINESS & FINANCE

Ο δισεκατομμυριούχος Σουηδός που θέλησε να αγοράσει την Arsenal

Αρνητική η απάντηση του κληρονόμου της Walmart

Ο δισεκατομμυριούχος Σουηδός που θέλησε να αγοράσει την Arsenal

Πρόταση να εξαγοράσει μία από τις μεγαλύτερες αγγλικές ποδοσφαιρικές ομάδες υπέβαλε προσφάτως ο Ντάνιελ Εκ, επικεφαλής της Spotify Technology, ο οποίος προσπάθησε ανεπιτυχώς να αποκτήσει τον έλεγχο της Arsenal.

«Έκανα μία πρόταση τόσο στον Τζος Κρένκε (σ.σ. νυν ιδιοκτήτης της Άρσεναλ) όσο και στους τραπεζίτες, οι οποίοι συμμετέχουν στη διοίκηση. Απάντησαν ότι δεν χρειάζονται χρήματα» έγραψε στο Twitter ο Σουηδός επιχειρηματίας, ο οποίος έχει επανειλημμένως δηλώσει οπαδός των «Κανονιέρηδων».

«Σέβομαι την απόφασή τους, αλλά συνεχίζω να ενδιαφέρομαι και δηλώνω διαθέσιμος, όταν κι αν αλλάξει η κατάσταση» έσπευσε να προσθέσει ο Εκ. 

«Πάτημα» για την είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο της λονδρέζικης ομάδας αποτέλεσε η οριστική ρήξη με τον Αμερικανό ιδιοκτήτη, ο οποίος θέλησε να εντάξει την Arsenal στην κλειστή λίγκα του European Super League.

Το εγχείρημα κατέρρευσε εκκωφαντικά σε μόλις δύο ημέρες και το γυαλί των εύθραυστων σχέσεων μεταξύ διοίκησης και φιλάθλων ράγισε ακόμη περισσότερο, λαμβάνοντας υπόψη και τα αρνητικά αποτελέσματα στο «χορτάρι».

Ο Κρόνκερ, πάντως, ο οποίος είναι κληρονόμος του αμερικανικού κολοσσού λιανεμπορίου Walmart, έχει ξεκαθαρίσει ότι η Arsenal δεν είναι προς πώληση.

Ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, ο Σουηδός δισεκατομμυριούχους (σ.σ. έχει περιουσία 4,5 δισ. δολαρίων) , Ντάνιελ Εκ, παραμένει πρόθυμος να αναλάβει τα ηνία της αγγλικής ομάδας.

«Πανηγυρίζω για την Άρσεναλ απ’ όσο μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου. Εάν ο Κρόνκεν θελήσει να πουλήσει την Άρσεναλ, θα ήμουν χαρούμενος να αναλάβω την πρόκληση» έγραψε σε πρόσφατο tweet.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News