Business & Finance Τετάρτη 19/05/2021, 15:12
BUSINESS & FINANCE

Σανίδα σωτηρίας για την Inter από τις ΗΠΑ

Είσοδος της Oaktree στο μετοχικό κεφάλαιο

Σανίδα σωτηρίας για την Inter από τις ΗΠΑ

Σανίδα σωτηρίας φαίνεται ότι βρήκε η Inter, καθώς η Oaktree Capital Group ετοιμάζεται να αγοράσει ένα μειοψηφικό πακέτο μετοχών της FC Internazionale Milano, όπως είναι το κανονικό όνομα της φετινής πρωταθλήτριας Ιταλίας.

Το αντίτιμο της συναλλαγής εκτιμάται σε 336 εκατ. ευρώ, με το αμερικανικό fund να αγοράζει το 30% των μετοχών, οι οποίες αυτή την στιγμή ανήκουν στη LionRock Capital από το Χονγκ Κονγκ.

Πέραν των μετοχών, όμως, η Oaktree ετοιμάζεται να παράσχει ένα γενναιόδωρο δάνειο προς την ιταλική ομάδα, η οποία αναζητάει επειγόντως νέες πηγές εσόδων, προκειμένου να αποφύγει την κατάρρευση.

Δεν αποκλείεται, πάντως, το επόμενο διάστημα, το αμερικανικό fund να προχωρήσει και σε νέες αγορές μετοχών, αποκτώντας το πλειοψηφικό πακέτο και αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα το νυν «αφεντικό» του συλλόγου, την κινεζική Suning Holdings.

Η ανάγκη της Inter για πρόσθετη ρευστότητα είχε καταστεί εμφανής και στην πρόσφατη περιπέτεια της European Super League, η οποία θα απέφερε άμεσο κέρδος, ύψους 300 εκατ. ευρώ, στα «ταμεία» του συλλόγου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News