Business & Finance Πέμπτη 29/04/2021, 18:54
BUSINESS & FINANCE

Chanel: Το «στοίχημα» μισού δισ. δολαρίων από το νεοϋορκέζικο family office

Τα «παιχνίδια» της Mousse Partners

Chanel: Το «στοίχημα» μισού δισ. δολαρίων από το νεοϋορκέζικο family office

Ένα στοίχημα, αξίας 480 εκατ. δολαρίων ή αλλιώς μισού δισεκατομμυρίου, έχει πάρει η Mousse Partners, το νεοϋορκέζικο family office που κρύβεται πίσω από το διάσημο μπραντ της Chanel.

Η επενδυτική εταιρεία προχώρησε πρόσφατα στην αποεπένδυση του μεγαλύτερου μέρους των μετοχών που κατέχει στην Ulta Beauty, μια επένδυση η οποία είχε αποφέρει επιστροφές άνω του 1.700% τα τελευταία 14 χρόνια.

Η Mousse Partners, συγκεκριμένα, η οποία διαχειρίζεται την περιουσία των Γάλλων δισεκατομμυριούχων Alain και Gerard Wertheimer, έχει «ξεφορτωθεί» μετοχές της Ulta Beauty, αξίας 480 εκατ. δολαρίων.

Ταυτόχρονα, όμως, έχει αυξήσει σημαντικά τη συμμετοχή στην -επίσης- εταιρεία καλλυντικών και προσωπικής φροντίδας, Beautycounter, ενώ έχει συμμετάσχει στον νέο γύρο χρηματοδότησης της αμερικανικής αλυσίδας εστιατορίων Cava.

Το family office, ένα από τα πιο διακριτικά παγκοσμίως, διαχειρίζεται περουσιακά στοιχεία σχεδόν 90 δισ. δολαρίων. Οι επενδύσεις αφορούν κυρίως fund μετοχών, ακίνητα, τράπεζες κ.α., ενώ συχνά υλοποιούνται με τη μορφή του venture capital.

Από τις αρχές του 2020, ενδεικτικά, έχει στηρίξει οικονομικά την πλατφόρμα επικοινωνίας MessageBird, την εταιρεία catering Butler Hospitality και την εταιρεία διατροφής Tonal. Έχει επίσης, αποκτήσει μερίδιο στην start up τροφίμων Natury Fynd.

Το τελευταίο «χτύπημα» στην Beautycounter, η οποία ειδικεύεται στα προϊόντα περιποίησης δέρματος και εκτιμάται περί το 1 δισ. δολάρια, επήλθε λίγο αφότου η Carlyle Group απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών.

Στο μεταξύ, παρά την αποεπένδυση της Ulta Beauty, η οποία συνιστά σταθερή πηγή εσόδων, το family office εξακολουθεί να διαθέτει μερίδιο μετοχών, αξίας 150 εκατ. δολαρίων, το οποίο όμως είναι το μικρότερο όλων των εποχών.

Η Mousse Partners απασχολεί περισσότερους από 30 υπαλλήλους σε Μανχάταν, Χονγκ Κονγκ και Πεκίνο, ενώ προσφάτως έκανε ένα μπαράζ προσλήψεων από το επενδυτικό τμήμα των JP Morgan και Lazard.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News