Business & Finance Πέμπτη 20/05/2021, 15:47
BUSINESS & FINANCE

Τουρισμός: Ποια χώρα δίνει μπόνους 1.750 δολαρίων σε ξένους εργαζομένους

1.500 δολάρια + επίδομα ταξιδιού

Τουρισμός: Ποια χώρα δίνει μπόνους 1.750 δολαρίων σε ξένους εργαζομένους

Θα ήθελες να εργάζεσαι 9 – 5 σ’ ένα ειδυλλιακό θέρετρο; Εάν δεν είσαι σίγουρος και αναζητάς ένα έξτρα κίνητρο, τότε μπορείς να εξετάσεις την επιλογή του Κουίνσλαντ στη βoρειo-ανατολική Αυστραλία.

Η τοπική κυβέρνηση προσφέρει εφάπαξ επίδομα 1.500 δολαρίων Αυστραλίας (1.163 δολ. ΗΠΑ ή 823 λίρες) σε όσους θελήσουν να εργαστούν στην περιοχή, προκειμένου να καλύψουν τα πρώτα τους βασικά έξοδα.

Κάθε χρόνο, εξάλλου, ο τουριστικός κλάδος του Κουίνσλαντ απασχολεί χιλιάδες άτομα από χώρες του εξωτερικού ή άλλες περιοχές της ηπείρου. Όμως, η πανδημία του κορωνοϊού έχει αλλάξει άρδην την κατάσταση, θέτοντας σημαντικά προβλήματα στις επιχειρήσεις.

Πριν την υγειονομική κρίση, ο τουριστικός κλάδος χρηματοδοτούσε την τοπική οικονομία με περισσότερα από 22 δισ. δολάρια Αυστραλίας. Το εν λόγω ποσό «βυθίστηκε» και σχεδόν μηδενίστηκε το 2020, λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών, οι οποίοι τέθηκαν σε ισχύ τον Μάρτιο του 2020.

Ενόσω, σήμερα, η περιοχή σταδιακά «ανοίγει» προς τους τουρίστες, η τοπική τουριστική βιομηχανία αναζητάει ξένους εργαζόμενους, προκειμένου να «γεμίσει» τις χιλιάδες κενές θέσεις σε μπαρ, εστιατόρια, ταξιδιωτικές εταιρείες κοκ.

Έτσι, η τοπική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει ένα «γενναιόδωρο» πρόγραμμα προσέλκυσης εργατών, ύψους 7,5 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας, παρέχοντας εφάπαξ επίδομα 1.500 δολαρίων. Πέραν αυτού, μάλιστα, κάθε εργαζόμενος δικαιούται ταξιδιωτικό μπόνους 250 δολαρίων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Θέλετε να μαθαίνετε άμεσα και έγκυρα όλα τα τελευταία νέα για την οικονομία και τις επιχειρήσεις; Εγγραφείτε στο newsletter του moneyreview

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News