Business & Finance Κυριακή 16/05/2021, 11:11
BUSINESS & FINANCE

Αδ. Γεωργιάδης: «Γενναίο» το πρόγραμμα στήριξης του τουρισμού – Πιθανή βοήθεια στα ταξί

Θα ζητήσει αλλαγή του ανώτατου ορίου για δεξιώσεις

Αδ. Γεωργιάδης: «Γενναίο» το πρόγραμμα στήριξης του τουρισμού – Πιθανή βοήθεια στα ταξί

Ένα «γενναίο» και μη επιστρεπτέο πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων στον τουρισμό προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος διευκρίνισε ότι οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν μετά το «πράσινο» φως από τις Βρυξέλλες.

«Στείλαμε το σχέδιο της υπουργικής απόφασης στις Βρυξέλλες. Μόλις λάβουμε το πρώτο πράσινο φως, θα προβούμε σε επίσημες ανακοινώσεις. Το πρόγραμμα είναι πολύ γενναίο για τις επιχειρήσεις του τουρισμού. Κονδύλι μεγαλύτερο από ότι στην εστίαση» σημείωσε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega».

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα στήριξης της εστίασης ανέρχεται σε 330 εκατ. ευρώ, με τις αιτήσεις των ενδιαφερόμενων να τρέχουν εδώ και λίγες ημέρες και να αριθμούν μέχρι στιγμής σε 7.000.

Στο μεταξύ, ο κ. Γεωργιάδης επιβεβαίωσε ότι εξετάζεται η ενίσχυση και των κλάδων της ένδυσης, της υπόδυσης, των εποχικών καταστημάτων, καθώς και των ταξί. «Στο υπουργείο Ανάπτυξης μάς καίει να μη μείνει κλειστή ούτε μια επιχείρηση. Κάθε μέρα κάνω 10-12 συσκέψεις με διαφορετικούς κλάδους» δήλωσε, χαρακτηριστικά..

Την ίδια ώρα, επανέλαβε ότι στις 28 – 30 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα αιτήσεων για την στήριξη γυμναστηρίων και παιδότοπων, διευκρινίζοντας ότι τα χρήματα θα εκταμιευτούν σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων.

Ερωτηθείς για τα κέντρα δεξιώσεων, τα οποία θα ανοίξουν από τον Ιούνιο με όριο 100 ετών, ο αρμόδιος υπουργός υποστήριξε ότι θα προσπαθήσει να πείσει τους Επιδημιολόγους να αλλάξουν το συγκεκριμένο όριο, καθώς όπως τόνισε «δεν έχει νόημα».

«Το όριο των 100 ατόμων δεν έχει νόημα. Αφού δεν υπάρχει όριο στα εστιατόρια, πολύ πάνε και νοικιάζουν εστιατόρια και πάνε εκεί πάνω από 100 άτομα. Έτσι υπάρχει ένας αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ κτημάτων και εστιατορίων. Θα κάνω άλλη μια προσπάθεια αυτή την εβδομάδα να πείσω τους γιατρούς μας, ότι το όριο των 100 ατόμων μπορεί να φύγει, αν βάλουμε πολύ αυστηρά πρωτόκολλά».

Ξεκαθάρισε πάντως, ότι «όποιες και αν είναι οι προσωπικές μας γνώμες, ακολουθούμε τις γνώμες των ειδικών».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News