Business & Finance Σάββατο 15/05/2021, 09:32
BUSINESS & FINANCE

Ελληνικό: Εντός Ιουνίου η μεταβίβαση των μετοχών για την επένδυση των 8 δισ. ευρώ

Αισιοδοξία για έναρξη των έργων

Ελληνικό: Εντός Ιουνίου η μεταβίβαση των μετοχών για την επένδυση των 8 δισ. ευρώ

Εντός Ιουνίου αναμένεται να γίνει η μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικόν Α.Ε. στη Lamda Development, προκειμένου να ξεκινήσει επιτέλους το μεγαλόπνοο project αστικής ανάπλησης, μία επένδυση η οποία εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 8 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, η μεταβίβαση θα πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες 4 έως 5 εβδομάδες, καθώς όλοι οι διαδικασίες προχωρούν κανονικά.

«Η επένδυση προχωρά κανονικά και μέσα στις επόμενες 4-5 εβδομάδες θα γίνει η μεταβίβαση στη Lamda Development. O Ελληνικός Λαός θα απολαύσει σύντομα έναν από τους ομορφότερους προορισμούς στον κόσμο» έγραψε στο Twitter το πρωί του Σαββάτου. 

Από την πλευρά του, πάντως, ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, μιλώντας στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, εκτίμησε ότι η μεταβίβαση θα γίνει σε λιγότερο από επτά εβδομάδες και μάλλον μέσα στον Ιούνιο.

«Μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες πιστεύουμε ότι έχουν ολοκληρωθεί όσα απαιτούνται από πλευράς του υπουργείου Οικονομικών ώστε σε λιγότερο από επτά εβδομάδες από τώρα, μάλλον μέσα στον Ιούνιο, να έχουμε την υπογραφή συμφωνίας μεταβίβασης μετοχών» δήλωσε, χαρακτηριστικά, την Τετάρτη. 

Στο μεταξύ, επίσης από το βήμα του Φόρουμ των Δελφών, ο διευθύνων σύμβουλος της Mohegan, Ray Pineault, επεσήμανε ότι η κατασκευή και η παράδοση του Καζίνο, ένα έργο το οποίο είναι αναπόσπαστο τμήμα της ευρύτερης επένδυσης, θα χρειαστεί περίπου 36 μήνες, με τα εγκαίνια να αναμένονται το 2025 – 2026. 

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, αναφέρθηκε στα τεράστια οικονομικά οφέλη της επένδυσης, κάνοντας λόγο για δεκαπλασιασμό των εσόδων στα δημοτικά ταμεία. 

Χθες, παράλληλα, το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) έκανε ακόμη ένα βήμα προς την υλοποίηση του project, απορρίπτοντας τις αιτήσεις κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι ζητούσαν το Ελληνικό να κηρυχθεί δασική έκταση.  

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News