Business & Finance Τρίτη 11/05/2021, 15:58
ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Εστίαση: Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για τις ενισχύσεις

Εστίαση: Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για τις ενισχύσεις

Tην Παρασκευή 14 Μαΐου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων της κρατικής επιδότησης πρώτων υλών για τις επιχειρήσεις εστίασης. Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μιλώντας σε επιτροπή της Βουλής κατά την έναρξη επεξεργασίας του σχεδίου νόμου για την φαρμακευτική κάνναβη, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως την προσεχή Πέμπτη η πλατφόρμα θα λειτουργήσει δοκιμαστικά και την επόμενη ημέρα θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία για την έναρξη της υποβολής αιτήσεων, η οποία θα διαρκέσει έως τις 31 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα ανέρχεται στα 330 εκατ. ευρώ και η μέγιστη επιδότηση ανά επιχείρηση θα είναι 100.000 ευρώ. Το ποσό που θα λάβουν οι δικαιούχοι θα πρέπει να διατεθεί μόνο για την προμήθεια υλικών που είναι απαραίτητα για την λειτουργία της επιχείρησης (π.χ. τρόφιμα και ποτά).

Σύμφωνα με όσα είπε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, στην πλατφόρμα θα εμφανίζεται το ποσό που δικαιούται η κάθε επιχείρηση, ώστε οι δικαιούχοι να το γνωρίζουν εκ των προτέρων και να διευκολυνθεί ο προγραμματισμός τους. Διευκρίνισε επιπλέον πως αν ένας δικαιούχος θεωρεί ότι δεν θα μπορέσει να καλύψει το σύνολο του ποσού με τιμολόγια και αποδείξεις θα μπορεί να αιτηθεί ποσό ανάλογα με τις ανάγκες του, για να μην μπαίνει μετέπειτα σε διαδικασίες επιστροφής. Η υποβολή των τιμολογίων για την επιδότηση θα μπορεί να γίνει μέχρι τα τέλη του έτους.

Ο υπουργός αιτιολόγησε την απόκλιση των τεσσάρων ημερών από τον αρχικό προγραμματισμό ανοίγματος της πλατφόρμας λέγοντας ότι η Κομισιόν έδωσε την έγκρισή της σήμερα στις 12.08 μ.μ, γι’ αυτό και υπήρξε αυτή η καθυστέρηση, «όμως από αυτή τη στιγμή και πέρα το πρόγραμμα που είναι συνολικού ύψους 330 εκατ. ευρώ για την υποβοήθηση του ανοίγματος της εστίασης θα τρέξει γρήγορα».

Σε δηλώσεις του το περασμένο Σαββατοκύριακο ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, εξέφρασε την εκτίμηση πως μέσα στον Ιούνιο θα γίνουν οι πρώτες πιστώσεις στους δικαιούχους.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News