Business & Finance Κυριακή 9/05/2021, 09:05
BUSINESS & FINANCE

Προαιρετικά ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα – Τι περιμένει ο εμπορικός κόσμος

Προαιρετικά ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα – Τι περιμένει ο εμπορικός κόσμος

Ανοιχτά μπορούν να είναι σήμερα τα εμπορικά καταστήματα, τα καταστήματα τροφίμων και τα κομμωτήρια, στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εαρινών εκπτώσεων. Ο εμπορικός κόσμος αναμένει τόνωση του τζίρου του καθώς οι ισχύοντες περιορισμοί και η διστακτικότητα των καταναλωτών θέτουν φραγμούς στην εμπορική κίνηση, και έχει ζητήσει επανειλημμένα την κατάργηση των SMS για τις αγορές στα καταστήματα.

Το γεγονός ότι οι αγορές γίνονται μόνο κατόπιν ραντεβού, τα οποία έχουν και συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, καθιστούν την αγοραστική εμπειρία λίγο πολύ διεκπεραιωτική διαδικασία. Σημειώνεται ότι και την ερχόμενη εβδομάδα θα διατηρηθεί η πραγματοποίηση των αγορών υποχρεωτικά με το μοντέλο click in shop και click away, μοντέλα, που εκτός απροόπτου, θα καταργηθούν από τις 15 Μαΐου, οπότε ανοίγει ο τουρισμός. «Στις 14 Μαΐου τελειώνουν τα click away και click inside. Δεν θα υπάρχει αυτή η διαδικασία στις 15 Μαΐου», υποστήριξε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης σε πρόσφατες δηλώσεις. Αυτό, ωστόσο, που παραμένει υπό εξέταση είναι το τρίωρο για τις αγορές και η αποστολή SMS στο 13032.

Αρκετοί επίσης καταναλωτές, ειδικά όσοι δεν έχουν εμβολιασθεί, φοβούνται ακόμη να μπουν σε φυσικά καταστήματα. Όπως έγραψε χθες το moneyreview.gr σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η μηχανή αναζήτησης καταστημάτων μόδας GLAMI, το 51% των καταναλωτών στην Ελλάδα περιμένει την αισθητή υποχώρηση των κρουσμάτων COVID-19 για να επιστρέψει στα φυσικά καταστήματα. 

Υπενθυμίζεται ότι τα μεγάλα καταστήματα μπορούν από χθες να εξυπηρετούν περισσότερους πελάτες ταυτόχρονα. Κι αυτό διότι ενώ μέχρι πρότινος για τα καταστήματα άνω των 500 τ.μ., για κάθε 100 τ.μ. πλέον των 500 τ.μ. επιτρεπόταν ένας πελάτης (υπενθυμίζεται ότι στα καταστήματα έως 500 τ.μ. η μέγιστη επιτρεπόμενη πληρότητα καθορίζεται με τον κανόνα 1 πελάτης ανά 25 τ.μ.), από χθες επιτρέπεται ένας πελάτης για κάθε 50 τ.μ. πλέον των 500 τ.μ. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News