Business & Finance Πέμπτη 6/05/2021, 16:34
BUSINESS & FINANCE

Brexit: H JP Morgan μετέφερε ακόμη 200 δισ. δολάρια στην Φρανκφούρτη

Brexit: H JP Morgan μετέφερε ακόμη 200 δισ. δολάρια στην Φρανκφούρτη

Τη μεταφορά πρόσθετων περιουσιακών στοιχείων, αξίας 200 δισ. δολαρίων, από το Λονδίνο στην Φρανκφούρτη ανακοίνωσε η JP Morgan, συνεχίζοντας την υλοποίηση του σχεδίου προσαρμογής στη μετα-Brexit εποχή.

Η απώλεια της βρετανικής πρόσβασης στην ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως απόρροια της εξόδου από την Ε.Ε., έχει αναγκάσει την επενδυτική τράπεζα να μεταφέρει ένα μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων της στην ηπειρωτική Ευρώπη, και δη στη Γερμανία.

Έτσι, η Φρανκφούρτη καθίσταται σταδιακά το νέο ευρωπαϊκό hub της JP Morgan, το οποίο ήδη διαθέτει περιουσιακά στοιχεία 244 δισ. δολαρίων. Επομένως, εντός του 2021, το συγκεκριμένο ποσό αναμένεται να εκτιναχθεί στα 444 δισ. δοαλαρίων.

«Σχεδιάζουμε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα του Brexit μέχρι το τέλος του 2021» διαβεβαιώνει η JP Morgan, σε πρόσφατη έκθεσή της.

Την εν λόγω τάση ακολουθούν κι άλλες εταιρείες της Wall Street, οι οποίες σταδιακά αποχωρούν από την βρετανική πρωτεύουσα, μετακομίζοντας σε χρηματοπιστωτικά κέντρα στην απέναντι πλευρά της Μάγχης.  

Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι στιγμής έχουν κάνει το «δρομολόγιο» Λονδίνο – Ευρώπη περιουσιακά στοιχεία άνω του 1,2 τρισ. δολαρίων από τις Goldman Sachs, Citigroup, UBS και Standard Chartered.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News