Business & Finance Κυριακή 2/05/2021, 20:00
ΗΠΑ

ΗΠΑ: Οι σοβαρές ελλείψεις σε χλώριο πρόβλημα για τις πισίνες

ΗΠΑ: Οι σοβαρές ελλείψεις σε χλώριο πρόβλημα για τις πισίνες

To καλοκαίρι πλησιάζει, όμως όσοι περιμένουν χαλάρωση και δροσιά στην πισίνα τους θα έχουν μία δυσάρεστη έκπληξη. Η έλλειψη χλωρίου στις ΗΠΑ αναμένεται να κάνει πολύ δύσκολο για τους ιδιοκτήτες να αγοράσουν ταμπλέτες απολύμανσης. 

Η προσφορά χλωρίου μειώνεται ολοένα και περισσότερο εξαιτίας και πυρκαϊάς που ξέσπασε σε εργοστάσιο χημικών στη Λουιζιάνα πέρυσι τον Αύγουστο. Ως αποτέλεσμα, οι τιμές για τις ταμπλέτες απολύμανσης εκτινάχθηκαν στα ύψη. «Είναι πολύ πιθανή πλέον μία απότομη άνοδος των τιμών. Το μέγεθος της έλλειψης χλωρίου στην αγορά δεν μπορεί ακόμη να προσδιοριστεί”, σημειώνει το B&B Pool και Spa Center. 

Αυτή τη στιγμή ένα δισκίο χλωρίου 50 κιλών της In the Swim που πωλείται στην Amazon.com, διατίθεται στα 169,99 δολάρια, σε κόστος διπλάσιο του κανονικού. Ακόμη χειρότερα, η προμήθειά του είναι περιορισμένη. Αυτό λοιπόν που γίνεται σαφές είναι ότι οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να προμηθευτούν τον απαραίτητο εξοπλισμό για την απολύμανση της πισίνας τους όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

«Οι τιμές θα συνεχίσουν να αυξάνονται όσο πλησιάζει το καλοκαίρι. Και σίγουρα η κατάσταση δεν θα βελτιωθει σε σύντομο χρονικό διάστημα καθως ήδη υπάρχει σε ολόκληρην την Αμερική έλλειψη σε χλώριο», αναφέρει ο Μάικλ Εγκεκ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας προμήθειας σε εξοπλισμού πισίνας Leslie’s. 

Πηγή: CNN

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS