Business & Finance Τρίτη 27/04/2021, 16:58
BUSINESS & FINANCE

Ο πιο καλοπληρωμένος μάνατζερ δεν είναι αυτός που φαντάζεστε

Ο πιο καλοπληρωμένος μάνατζερ δεν είναι αυτός που φαντάζεστε

Ο Τζεφ Μπέζος μπορεί να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, όμως τα 1,7 εκατ. δολάρια με τα οποία πληρώθηκε για το 2020 από την Amazon δεν τον φέρνουν ούτε καν κοντά στους πιο ακριβοπληρωμένους CEOs της Αμερικής.

Η σχετική λίστα των New York Times περιλαμβάνει μεγάλα ονόματα όπως η GE, η Netflix και η  JP Morgan Chase. Όμως ο πιο ακριβοπληρωμένος μάνατζερ της Wall Street διοικεί μία εντελώς άγνωστη εταιρεία που παρέχει λογισμικό διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και εδρεύει στην πόλη της Οκλαχόμα.

Η Paycom πλήρωσε τον CEO της Chad Richison με 211 εκατ. δολάρια το 2020, δίνοντάς του τον τίτλο του πιο ακριβοπληρωμένου αφεντικού στις ΗΠΑ.

Ο Richison ίδρυσε την Paycom το 1998, πρωτοπορώντας στην προσέγγιση της διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού που στηρίζεται στο self-service του εργαζόμενου. Ουσιαστικά, άνοιξε το δρόμο για λειτουργίες όπου ο εργαζόμενος μπορεί να γραφτεί μόνος του για επιδόματα, να τσεκάρει τον μισθό του από το κινητό του και άλλα.

Η Paycom έχει σήμερα 31.000 επιχειρήσεις για πελάτες  και περίπου 5 εκατ. ατομικά προφίλ.

Ωστόσο, ο Richison δεν πρόκειται να δει ένα μεγάλο μέρος από το πακέτο αμοιβών του για το 2020 παρά μετά από μερικά χρόνια. Και αυτό γιατί οι μετοχές που δικαιούται θα δοθούν μόνο εάν η εταιρεία πιάσει κάποιους μακροπρόθεσμους στόχους.

Η πραγματική του αμοιβή για το 2020 διαμορφώνεται γύρω στα 20 εκατ. δολάρια, εάν η μετοχή της Paycom δεν πιάσει τους στόχους.

Και παρότι πρόκειται για ένα μεγάλο νούμερο, εντούτοις οι επιδόσεις της Paycom δείχνουν ότι ο Richison κάνει καλή δουλειά ως CEO. Η μετοχή της εταιρείας έχει υπερ-αποδώσει σημαντικά έναντι των εταιρειών λογισμικού του S&P, με μέση ετήσια άνοδο 26% από το 2017.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS