Business & Finance Δευτέρα 26/04/2021, 12:23
BUSINESS & FINANCE

Χρ. Σταϊκούρας: Στα 15 δισ. ευρώ το ύψος των φετινών μέτρων στήριξης

Χρ. Σταϊκούρας: Στα 15 δισ. ευρώ το ύψος των φετινών μέτρων στήριξης

Η κυβέρνηση επενδύει στα προγράμματα επανεκκίνησης της οικονομίας δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, προαναγγέλλοντας πως σύντομα θα δρομολογηθούν νέα προγράμματα, όπως για τον τουρισμό, τους παιδότοπους και τα γυμναστήρια.

Όπως ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας, το κόστος των μέτρων στήριξης θα προσεγγίσει φέτος τα 15 δισ. ευρώ και το συνολικό ποσό που διατίθεται εντός της διετίας θα ανέλθει σε 39 δισ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την Επιστρεπτέα Προκαταβολή είπε πως αυτή την εβδομάδα θα καταβληθούν στους δικαιούχους ενισχύσεις, καθώς τη Μεγάλη Τρίτη θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Ειδικά για την εστίαση, ο υπουργός είπε ότι περίπου 53.800 επιχειρήσεις θα λάβουν 167 εκατ. ευρώ, προσθέτοντας ότι περίπου 8.000 επιχειρήσεις του χώρου αυτού άνοιξαν πέρυσι πριν από το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Συνολικά για τον 7ο κύκλο της Επιστρεπτέας ανέφερε πως από τις 705.000 αιτήσεις θα γίνουν δεκτές περίπου 300.000, καθώς, μεταξύ άλλων, περίπου 250.000 επιχειρήσεις παρουσίασαν αύξηση τζίρου το α΄ τρίμηνο εφέτος σε σχέση με το αντίστοιχο του 2020.

Ο υπουργός Οικονομικών δώλωσε αισιόδοξος ότι η 10η αξιολόγηση θα είναι θετική και θα εκταμιευθούν 700 εκατομμύρια ευρώ που θα βοηθήσουν τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας. «Ειδικά στην περίπτωση της Ελλάδος είναι γεγονός ότι το έλλειμμα και το χρέος φέτος θα είναι υψηλότερο. Θα ακολουθήσουμε όμως μία επεκτατική αλλά υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική», ανέφερε κάνοντας λόγο για δημοσιονομική ισορροπία και όχι μέτρα λιτότητας το 2022.

Ο κ. Σταϊκούρας παρουσιάζει αυτή την ώρα στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης τους στόχους της κυβέρνησης για την περίοδο 2021-2023 και τις στρατηγικές για ισχυρή οικονομία και την ενίσχυση νοικοκυριών, φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News