Business & Finance Σάββατο 24/04/2021, 09:10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστρεπτέα 7: Τη Μ. Πέμπτη η καταβολή στους δικαιούχους

Επιστρεπτέα 7: Τη Μ. Πέμπτη η καταβολή στους δικαιούχους

Τη Μεγάλη Πέμπτη θα γίνει η καταβολή των ποσών από τον 7ο γύρο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής σε όσους δικαιούχους υποβάλλουν αίτηση έως και τη Μ. Τρίτη. 

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ o υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, οι δικαιούχοι είναι πάνω από 300.000 και θα μοιραστούν το ποσό του 1 δισ. ευρώ με μέση ενίσχυση 3.000 ευρώ. Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε μάλλον ότι από τη στιγμή που δικαίωμα για συμμετοχή έχουν και οι επιχειρηματίες της εστίασης, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ποσό αυτό ως κεφάλαιο κίνησης για την έναρξη της λειτουργίας των χώρων τους από τις 3 Μαΐου. 

Υπενθυμίζεται ότι για τον κλάδο της εστίασης έχει προβλεφθεί πρόσθετη στήριξη, για την οποία η πλατφόρμα θα ανοίξει στις 10 Μαΐου και τα ποσά προβλέπεται να εκταμιευθούν στα τέλη του μήνα.  Η δράση, προϋπολογισμού 330 εκατ. ευρώ, έχει ως στόχο την παροχή κεφαλαίου κίνησης στις επιχειρήσεις του χώρου με στόχο την αγορά πρώτων υλών για τους αρχικούς 2 – 3 μήνες επανεκκίνησης της λειτουργίας τους. Χρηματοδοτείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία» του ΕΣΠΑ 2021 – 2027 και αφορά επιχειρήσεις, μικρομεσαίες και μεγάλες, οι οποίες έχουν κύριο ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα της εστίασης. Στους δικαιούχους περιλαμβάνονται και οι επιχειρήσεις franchise, υπό την προϋπόθεση πλήρωσης ορισμένων κανονιστικών κριτηρίων του ΕΣΠΑ.

Το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται στο 7% επί του τζίρου του κύριου ΚΑΔ εστίασης ή του ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα του 2019. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News