Business & Finance Τρίτη 20/04/2021, 16:12
BUSINESS & FINANCE

Χρ. Σταϊκούρας: Πιθανή επέκταση της δράσης στήριξης της εστίασης

Με περισσότερους δικαιούχους

Χρ. Σταϊκούρας: Πιθανή επέκταση της δράσης στήριξης της εστίασης

Το ενδεχόμενο επέκτασης του προγράμματος στήριξης της εστίασης και σ’ άλλους κλάδους της οικονομίας άφησε «ανοιχτό» ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Πρόκειται για τη δράση στήριξης, συνολικού προϋπολογισμού 330 εκατ. ευρώ, η οποία ανακοινώθηκε την 1η Απριλίου του 2021 και αφορούσε την παροχή κεφαλαίου κίνησης για την αγορά πρώτων υλών.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασης του εν λόγω προγράμματος και σ’ άλλους κλάδους, ενώ εξέφρασε επίσης την πρόθεσή του να αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων επιχειρήσεων εστίασης.

Πάντως, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποιο «χειροπιαστό» αποτέλεσμα. Πολλά βέβαια, θα εξαρτηθούν από τον χρονικό ορίζοντα διατήρησης των περιοριστικών μέτρων, καθώς κι από τα ταμειακά περιθώρια του προϋπολογισμού.

Όσον αφορά το αποτύπωμα της πανδημίας στην οικονομία, ο κ. Σταϊκούρας παραδέχθηκε ότι η κρίση είναι βαθιά και το έλλειμμα μεγαλύτερο απ’ ότι αναμενόταν. Παράλληλα, όμως, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία του ελληνικού ΑΕΠ κατά το β’ εξάμηνο του 2021.

Κι αυτό, διότι η πανδημία δεν πλήττει όλο το κομμάτι της οικονομίας, κάτι το οποίο αποτυπώνεται και στο γεγονός ότι οι τραπεζικές καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 21 δισ. ευρώ. Αυτό, όπως εκτίμησε, θα βοθήσει στο άμεσο μέλλον για την τόνωση της κατανάλωσης.

Αισιόδοξος εμφανίστηκε και για την πορεία του τουρισμού, προεξοφλώντας περισσότερα έσοδα σε σχέση με την περσινή σεζόν, ενώ τέλος, ειδική μνεία έκανε και στην αξιοποίηση των κονδυλίων από το Ταμείου Ανάκαμψης.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News