Business & Finance Τρίτη 13/04/2021, 16:02
BUSINESS & FINANCE

BofA: Ποιες αγορές είναι φούσκα

Τι δείχνει η δημοσκόπηση 200 διαχειριστών κεφαλαίων που πραγματοποίησε για αυτό το μήνα η Bank of America

BofA: Ποιες αγορές είναι φούσκα

Είναι το bitcoin φούσκα; Πάνω από 7 στους 10 επαγγελματίες των αγορών που ρωτήθηκαν από την Bank of America απάντησαν ναι. Όμως θεσμικοί επενδυτές που διαχειρίζονται συνολικά κεφάλαια 553 δισ. δολαρίων δεν πιστεύουν ότι οι μετοχές αποτελούν φούσκα, αφού μόνο το 7% απάντησε θετικά. 

BofA: Ποιες αγορές είναι φούσκα-1

BofA: Ποιες αγορές είναι φούσκα-2

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση 200 διαχειριστών κεφαλαίων που πραγματοποίησε για αυτό το μήνα η Bank of America, η αισιοδοξία τόσο για τις οικονομίες όσο και για τις αγορές παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα. Πλέον, η αναταραχή στα ομόλογα εξαιτίας της απόσυρσης των μέτρων στήριξης από τις κεντρικές τράπεζες (δηλαδή το λεγόμενο «taper tantrum»), ο πληθωρισμός και η υψηλότερη φορολόγηση θεωρούνται μεγαλύτεροι κίνδυνοι από ό,τι ο κορωνοϊός. 

BofA: Ποιες αγορές είναι φούσκα-3

Έτσι, οι long θέσεις στις μετοχές βρίσκονται στα υψηλά 10 ετών, αφού το 50% των διαχειριστών περιμένει οικονομική ανάκαμψη τύπου «V». 

BofA: Ποιες αγορές είναι φούσκα-4

Η πιο «συνωστισμένη» επένδυση παραμένει το long στις μετοχές τεχνολογίας, ενώ οι επαγγελματίες των αγορών ποντάρουν ότι ο S&P 500 θα είναι η επένδυση που θα δώσει τις καλύτερες αποδόσεις μέσα στο 2021. 

BofA: Ποιες αγορές είναι φούσκα-5

BofA: Ποιες αγορές είναι φούσκα-6

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News