Business & Finance Τρίτη 23/03/2021, 13:02
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Πώς να γίνετε πλούσιοι με 1.000 δολάρια

Πώς να γίνετε πλούσιοι με 1.000 δολάρια

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από τα χαμηλά της πανδημίας για τον S&P500, καθώς ο αμερικανικός δείκτης έπιασε «πάτο»  στις 23 Μαρτίου 2020 στις 2.237,40 μονάδες.

Ένα χρόνο αργότερα, έχει ανακτήσει και με το παραπάνω τις απώλειες του κορωνοϊού, δίνοντας κέρδη 76% και σημειώνοντας νέο ιστορικό ρεκόρ. Για την ακρίβεια, η Wall Street δεν έχει «γυρίσει» ποτέ άλλοτε από την ακραία απαισιοδοξία στην ακραία αισιοδοξία τόσο γρήγορα.

Αναμφισβήτητα, ήταν πολύ δύσκολο για τους επενδυτές να προβλέψουν στις 23 Μαρτίου του 2020 ότι την ημέρα εκείνη οι αγορές έπιαναν «πάτο», ειδικά εάν σκεφτεί κανείς ότι ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν ακόμα σχετικά μικρός και αυξανόταν με εκθετικούς ρυθμούς,  αφού το τέλος της πανδημίας δεν βρισκόταν πουθενά στον ορίζοντα. Τα lockdowns και το κλείσιμο των οικονομιών, με άγνωστη ημερομηνία ανοίγματος, ήταν η μοναδική λύση.

Με τον S&P 500 να έχει σημειώσει πτώση 34% σε διάστημα λίγο μεγαλύτερο του ενός μήνα, μόνο οι πολύ θαρραλέοι τολμούσαν εκείνη τη στιγμή να αγοράσουν. Όμως, όποιος έβαλε 1.000 δολάρια στον βασικό χρηματιστηριακό δείκτη της Wall Street εκείνη την ημέρα, έχει σήμερα 1.761 δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Axios.

Πώς να γίνετε πλούσιοι με 1.000 δολάρια-1

Τι μεσολάβησε; Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ έριξε περισσότερα από 5 τρισ. δολάρια στην αμερικανική οικονομία, η Federal Reserve υποσχέθηκε να κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει τη χρηματοδότηση της οικονομίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και φυσικά, από το Νοέμβριο και μετά οι εξελίξεις στο μέτωπο των εμβολίων σηματοδότησαν την αρχή του τέλους της πανδημίας.

Πού έπρεπε, λοιπόν, να είχε τοποθετήσει 1.000 δολάρια στις 23 Μαρτίου του 2020 ένας επενδυτής; Όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων, οι πιο ριψοκίνδυνες επενδύσεις ήταν εκείνες που έδωσαν και τα μεγαλύτερα κέρδη σε αυτό το ριμπάουντ. Το Bitcoin έχει εκτοξευτεί σχεδόν κατά 800% τον τελευταίο χρόνο, με τη μετοχή της Tesla να ακολουθεί από  κοντά. Ασφαλέστερες επενδύσεις, όπως ο χρυσός τα έχουν πάει λιγότερο καλά, ενώ οι επενδυτές που πόνταραν στα αμερικανικά κρατικά ομόλογα βγήκαν χαμένοι.

Εάν, λοιπόν, κάποιος είχε αποφασίσει να βάλει 500 δολάρια στο Bitcoin και άλλα τόσα στην Tesla πριν από ένα χρόνο, θα είχε σήμερα 8.221 δολάρια.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News