Business & Finance Τρίτη 30/03/2021, 14:24
ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

MLS: Απορρίφθηκε το αίτημα της Leftwich για συντηρητική κατάσχεση

H κυπριακή εταιρεία είχε αποκτήσει το 3% της MLS το 2018

MLS: Απορρίφθηκε το αίτημα της Leftwich για συντηρητική κατάσχεση

Την αίτηση της εταιρείας Leftwich για συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της MLS απέρριψε το Πρωτοδικείο Αθηνών, εν μέσω των ζωτικών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ελληνική τεχνολογική εταιρεία.

Σύμφωνα με ενημέρωση της διοίκησης, το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Leftwich, η οποία ζητούσε τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας τόσο της MLS όσο και του προέδρου της, Ιωάννη Καματάκη.

H κυπριακή εταιρεία είχε αποκτήσει το 3% της MLS το 2018, αφού ωστόσο υπέγραψε ιδιωτικό συμφωνητικό, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Καματάκης θα έπρεπε να επαναγοράσει τις μετοχές, σε περίπτωση απόκρυψης σημαντικών πληροφοριών.

Υπενθυμίζεται ότι πέραν της Leftwich, η MLS καλείται να διαχειριστεί και τις επιπτώσεις από τη μη πληρωμή τριών διαφορετικών κουπονιών ομολόγων. Πρόκειται για τα κουπόνια ΜΛΣ01, ΜΛΣ02 και ΜΛΣ03.

Οι ομολογιούχοι, από την πλευρά τους, έχουν ήδη υποβάλλει μήνυση εναντίον της διοίκησης, αναζητώντας λύση στο πρόβλημα αθέτησης των πληρωμών.

Σύμφωνα με τη ΜΛΣ, βέβαια, η μη πληρωμή των κουπονιών συνιστά απόρροια των επιπτώσεων της πανδημίας στις ταμειακές ροές, διαβεβαιώνοντας ότι είναι πρόθυμη να βρεθεί κοινός τόπος.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News