Business & Finance Δευτέρα 8/03/2021, 13:45
BUSINESS & FINANCE

Panasonic: «Γεγονός» η μεγαλύτερη εξαγορά της τελευταίας 10ετίας

Έναντι 6,45 δισ. δολαρίων

Panasonic: «Γεγονός» η μεγαλύτερη εξαγορά της τελευταίας 10ετίας

Την επιστροφή της Panasonic στο τεχνολογικό «προσκήνιο» σηματοδοτεί η εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας λογισμικού Blue Yonder -η μεγαλύτερη της τελευταίας 10ετίας για την ιαπωνική κραταιά εταιρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, το deal ανέρχεται σε 700 δισ. γεν, δηλαδή σε 6,45 δισ. δολάρια, και εντάσσεται στην προσπάθεια της εταιρείας να επεκτείνει τις δραστηριότητες στον προσοδοφόρο τομέα του software.

Πρόσφατα δε, η διοίκηση ανακοίνωσε και την είσοδο στον κλάδο της ηλιακής ενέργειας, με αποτέλεσμα την περαιτέρω διεύρυνση των εταιρικών δραστηριοτήτων και τη διείσδυση σε νέους, κερδοφόρους κλάδους της οικονομίας.

Η Panasonic, η οποία εδρεύει στην Καντόμα, ιδρύθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα. Η κυριαρχία της κορυφώθηκε τη δεκαετία του ’90, όταν τα κινητά τηλέφωνα -τα πρώτα που «δίπλωναν»- είχαν καταστεί ανάρπαστα σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία.

Αυτή την στιγμή, πέραν των καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων, η Panasonic προσφέρει μια ευρεία γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών: Από επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και αυτοκινούμενα συστήματα έως ανακαινίσεις σπιτιών και κατασκευές.

Για το 2020, η τεχνολογική εταιρεία εμφάνισε καθαρά κέρδη της τάξης των 770 εκατ. δολαρίων, ενώ τα συνολικά έσοδα διαμορφώθηκαν σε 17,3 δισ. δολάρια και τα λειτουργικά κέρδη σε 1,24 δισ. δολάρια.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News