Business & Finance Τρίτη 2/03/2021, 16:17
BUSINESS & FINANCE

Αλλάζουν «ιδιοκτήτη» τα Pummaro

Από την ΕΛΑΪΣ στη Μινέρβα

Αλλάζουν «ιδιοκτήτη» τα Pummaro

Στη Μινέρβα Α.Ε. πουλήθηκε ο κλάδος τοματικών προϊόντων της ΕΛΑΪΣ – Unilever Hellas, ο οποίος περιλαμβάνει τα εμπορικά σήματα Pummaro και Pelargos, καθώς και το εργοστάσιο παραγωγής στη Γαστούνη Ηλείας.

Με βάση τη συμφωνία των δύο εταιρειών, το σύνολο των εργαζομένων του κλάδου θα μεταφερθεί στον νέο ιδιοκτήτη, χωρίς να υπάρξουν αλλαγές στο ανθρώπινο δυναμικό.

Η συναλλαγή, το τίμημα της οποίας παραμένει άγνωστο, αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2021.

Η Alpha Bank ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος στη Unilever και η Ζέπος & Γιαννόπουλος ως νομικός σύμβουλος. Τη σύνταξη της έκθεσης ενδελεχούς οικονομικού ελέγχου διενέργησε η PWC.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μινέρβα, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο των ελαίων και των τροφίμων, ιδρύθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα, με αντικείμενο τις εισαγωγές και εξαγωγές εδώδιμων προϊόντων. Το 2019 εξαγοράστηκε από την Έλαια Ζευς, η οποία ελέγχεται από το ελληνικό fund Diorama Investments Sicar.

Οι πωλήσεις του Pummaro εκτιμώνται σε 12 εκατ. ευρώ ετησίως, διαθέτοντας σημαντικό μερίδιο στην αγορά της ντομάτας. Μέχρι το 1999, τα προϊόντα Pummaro βρίσκονταν στον έλεγχο της Μέλισσα – Κίκιζας.

«Η πώληση του κλάδου τοματικών προϊόντων δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του κλάδου και την παραγωγή μακροπρόθεσμης αξίας, ενώ ταυτόχρονα έρχεται σε εναρμόνιση με τη διεθνή στρατηγική εστίασης του Ομίλου Unilever. Πιστεύουμε ότι η ΜΙΝΕΡΒΑ είναι η πλέον κατάλληλη για το μέλλον των τοματικών προϊόντων και του εργοστασίου στη Γαστούνη, καθώς έχει την πρόθεση να επεκτείνει και να αναπτύξει τις μάρκες τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο» δήλωσε ο Andrew Kennedy, γενικός διευθυντής της ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas Α.Ε.

Από την πλευρά της, η Χρύσα Μπόνου, γενική διευθύντρια της Μινέρβα Α.Ε., σχολίασε ότι «η απόκτηση του κλάδου τοματικών προϊόντων και του εργοστασίου της Γαστούνης από την ΕΛΑΪΣ-Unilever αποτελεί μια σημαντική διεύρυνση για τη ΜΙΝΕΡΒΑ, και μας δίνει τη δυνατότητα να ενδυναμώσουμε περαιτέρω την παρουσία μας στη συγκεκριμένη αγορά και να εμπλουτίσουμε το χαρτοφυλάκιο των εμπορικών σημάτων και προϊόντων μας».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News