Business & Finance Παρασκευή 26/02/2021, 16:52
BUSINESS & FINANCE

Και τρίτη αθέτηση πληρωμών από την MLS

Και τρίτη αθέτηση πληρωμών από την MLS

Σε νέα αθέτηση πληρωμών ομολόγων προχώρησε σήμερα η διοίκηση της MLS Πληροφορική Α.Ε., η οποία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας.

Πιο συγκεκριμένα, η ελληνική τεχνολογική εταιρεία ανακοίνωσε τη μη πληρωμή των κουπονιών ΜΛΣ02, η προθεσμία πληρωμής των οποίων εκπνέει σήμερα, 26 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την εξήγηση της διοίκησης, η εξέλιξη αυτή συνιστά απόρροια των επιπτώσεις της πανδημίας στις ταμειακές ροές.

«Η εταιρεία θα έρθει σε διαπραγματεύσεις με τους ομολογιούχους και τον εκπρόσωπο των ομολογιούχων ΕUROXX προς επίτευξη συμφωνίας» διαβεβαίωσε, σε κάθε περίπτωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η MLS έχει προβεί σε αντίστοιχη αθέτηση πληρωμών τόσο για τα κουπόνια του ομολόγου ΜΛΣ01 στις 12 Ιανουαρίου, όσο και για τα κουπόνια του ομολόγου ΜΛΣ03 στις 22 Ιανουαρίου.

Και οι τρεις λήξεις είχαν παραταθεί άτυπα κατά τρεις μήνες, σε μια προσπάθεια της εισηγμένης να «κερδίσει» χρόνο. Ωστόσο, η υπομονή των ομολογιούχων έχει προ πολλού εξαντληθεί, καταθέτοντας μήνυση εναντίον των επικεφαλής της εταιρείας.

Η ανακοίνωση της εισηγμένης

Η εταιρεία MLS Πληροφορική Α.Ε. ενημερώνει αναφορικά με το Πρόγραμμα Εταιρικού Ομολόγου ΜΛΣ02, πως λόγω των επιπτώσεων από τον COVID-19 στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας τους τελευταίους μήνες και οι οποίες έχουν επιδράσει στις ταμειακές της ροές, δεν θα προβεί στην πληρωμή των Κουπονιών ΜΛΣ02 (30-11-2020 και 26-02-2021). Η εταιρεία θα έρθει σε διαπραγματεύσεις με τους ομολογιούχους και τον εκπρόσωπο των ομολογιούχων ΕUROXX προς επίτευξη συμφωνίας.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News