ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Νέες μηνύσεις κατά της προηγούμενης διοίκησης της Ελλάκτωρ

Νέες μηνύσεις κατά της προηγούμενης διοίκησης της Ελλάκτωρ

Η έγκληση που έχει κατατεθεί στη δικαιοσύνη κατά της προηγούμενης διοίκησης της Ελλάκτωρ υπό τους Αναστ. Καλλιτσάντση και Αλ. Εξάρχου δεν αποτελεί παρά την αρχή τέτοιου είδους ενεργειών της σημερινής διοίκησης του ομίλου Ελλάκτωρ, όπως αναφέρουν ενημερωμένες πηγές στο moneyreview.gr.

Οι κινήσεις αυτές είναι σε συνέχεια ευρημάτων που εντοπίζουν και «δεν θα ήταν δυνατόν να κρατήσουν στο συρτάρι», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά όσοι γνωρίζουν, οι σημερινοί επικεφαλής της Ελλάκτωρ, με πρόεδρο τον δικηγόρο Γιώργο Μυλωνογιάννη και αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Άρη Ξενόφο.

Οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν ότι η έγκληση που κατατέθηκε πρόσφατα κατά της προηγούμενης διοίκησης της Ελλάκτωρ, όπως και οι νέες που ενδέχεται να υποβληθούν δεν σχετίζονται με τον διαχειριστικό έλεγχο- που δεν έχει ακόμη ξεκινήσει- για τα πεπραγμένα της πρώην διοίκησης της εισηγμένης. Αλλά με «ευρήματα» που εντοπίζουν οι νέοι επικεφαλής της Ελλάκτωρ από τα οποία προκύπτει ότι ενδεχομένως υπήρξε κατάχρηση της θέσης των προκατόχων τους σε βάρος της περιουσίας της εταιρείας.

Σε κάθε περίπτωση, τον τελικό λόγο θα έχει η δικαιοσύνη, με την προσοχή να είναι στραμμένη στην επικείμενη έκτακτη γενική συνέλευση στις 2 Απριλίου με θέμα την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 120 εκατ. ευρώ της εταιρείας.  Η πλευρά των μεγαλομετόχων της Ελλάκτωρ Δ.Μπάκος και Γ.Καϋμενάκης (ελέγχουν μέσω της Greenhill το 25,58% της εισηγμένης) έχει ζητήσει διάλογο μέχρι την Παρασκευή 26 Μαρτίου με το ολλανδικό fund Reggeborgh και τον Λεωνίδα Μπόμπολα, έχοντας προτείνει τη διεύρυνση του διοικητικού συμβουλίου με πέντε ακόμη μέλη.

Ωστόσο, «γέφυρες» μεταξύ των δύο πλευρών δεν υπάρχουν. Με αυτά τα δεδομένα, αναμένεται κλιμάκωση του μπρα-ντε-φερ μεταξύ των δύο «στρατοπέδων» ενόψει της γ.σ. της μεθεπόμενης Παρασκευής. Εκτός, εάν όπως υποστηρίζουν παράγοντες της αγοράς, η διαδικασία αναβληθεί.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News