Business & Finance Παρασκευή 19/03/2021, 13:13
BUSINESS & FINANCE

Άλλαξε «χέρια» το 3,09% της Τέρνα Ενεργειακή

Στις 16 Μαρτίου είχε προηγηθεί η διακίνηση ακόμη δύο πακέτων

Άλλαξε «χέρια» το 3,09% της Τέρνα Ενεργειακή

Δύο νέα πακέτα διακινήθηκαν στη μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή, στο πλαίσιο των εν εξελίξει μετοχικών εξελίξεων στη μητρική εταιρεία ΓΕΚ Τέρνα. Πιο συγκεκριμένα, «άλλαξαν» χέρια 3,59 εκατ. μετοχές, οι οποίες αντιστοιχούν στο 3,09% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου.

Το πρώτο πακέτο πουλήθηκε στην τιμή των 13,12 ευρώ και το δεύτερο στην τιμή των 13 ευρώ, με αποτέλεσμα η συνολικά αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται σε 46,6 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τρέχουσα τιμή της εισηγμένης βρίσκεται στα 12,98 ευρώ, παραμένοντας σχεδόν αμετάβλητη σε σχέση με τις αρχές του 2021.

Στις 16 Μαρτίου είχε προηγηθεί η διακίνηση ακόμη δύο πακέτων, συνολικής αξίας 27,9 εκατ. ευρώ, τα οποία αντιστοιχούσαν στο 1,8% του μετοχικού κεφαλαίου.

Πωλητής ήταν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΓΕΚ Τέρνα, Γιώργος Περιστέρης, ο οποίος μέσω του συγκεκριμένου ποσού χρηματοδότησε την αύξηση των μετοχών που κατέχει στη ΓΕΚ Τέρνα.

Εξάλλου, οι συγκεκριμένες συναλλαγές λαμβάνουν χώρα στον απόηχο της απόφασης του ολλανδικού fund Reggeborgh να αποεπενδύσει (σ.σ. κατείχε το 28%) την κατασκευαστική εταιρεία.

Αγοραστές είναι ο Γιώργος Περιστέρης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, ο οποίος επιδιώκει να αυξήσει το ποσοστό του από 16% σε άνω του 30%, καθώς και το family office της Μαριάννας Λάτση, το οποίο ήδη έχει αποκτήσει το 7,6%.

Σήμερα, στο μεταξύ, μετά το τέλος της συνεδρίασης, θα λάβει χώρα και η εισαγωγή της Τέρνα Ενεργειακή στους δείκτες Eurostoxx, εξέλιξη η οποία αναμένεται να επιφέρει σημαντικές εισροές ξένων κεφαλαίων.

Η μετοχική σύνθεση της Τέρνα Ενεργειακή

  • ΓΕΚ Τέρνα 37,3%
  • Γιώργος Περιστέρης 19,54%
  • Λοιποί μέτοχοι 43,16%

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News