Business & Finance Τρίτη 23/03/2021, 14:50
BUSINESS & FINANCE

Έρχονται έως και 10.000 εμβολιασμένοι Ισραηλινοί τουρίστες την εβδομάδα

Έρχονται έως και 10.000 εμβολιασμένοι Ισραηλινοί τουρίστες την εβδομάδα

Ενεργοποιείται από σήμερα η συμφωνία με το Ισραήλ, στο πλαίσιο της οποίας θα μπορούν να έρχονται στην Ελλάδα έως και 10.000 εμβολιασμένοι Ισραηλινοί τουρίστες την εβδομάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.

Όπως γράφουν οι Times of Israel, επικαλούμενοι την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, η Ελλάδα αναγνώρισε το «green pass» που χορηγείται στους Ισραηλινούς όταν εμβολιάζονται.

Το Ισραήλ ανοίγει σταδιακά την οικονομία του τους τελευταίους μήνες, καθώς η χώρα έχει το πιο προχωρημένο πρόγραμμα εμβολιασμών σε όλο τον κόσμο. Όμως, οι υγειονομικές αρχές εκφράζουν ανησυχίες ότι τα ταξίδια στο εξωτερικό θα μπορούσαν να φέρουν πίσω επικίνδυνες μεταλλάξεις του κορωνοϊού.

Την Κυριακή, οι περιορισμοί για την είσοδο ταξιδιωτών στο αεροδρόμιο Ben Gurion Airport, χαλάρωσαν, αφότου δικαστήριο έκρινε ότι το όριο των 3.000 πολιτών ανά ημέρα που είχε θέσει η κυβέρνηση για τις αφίξεις παραβιάζει τα δικαιώματα των Ισραηλινών, ειδικά τόσο κοντά στις σημερινές εκλογές.

Σημειώνεται ότι το Ισραήλ έχει υιοθετήσει το σύστημα του «Green Pass», το οποίο επιτρέπει σε όσους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει από κορωνοϊό να συμμετέχουν σε δραστηριότητες, όπως να πηγαίνουν σε εστιατόρια και αθλητικά γεγονότα.

Ως γνωστόν, η Ε.Ε. σχεδιάζει κάτι παρόμοιο με το πράσινο πιστοποιητικό, όμως το πρόβλημα είναι ότι οι εμβολιασμοί στην Ευρώπη έχουν μείνει πίσω.  

Έπειτα από τη συμφωνία με την Ελλάδα, το Ισραήλ αναμένεται να συμφωνήσει και με άλλες χώρες την αμοιβαία αναγνώριση των εμβολιασμών, με σκοπό τη δημιουργία τουριστικού διαδρόμου. Ανάμεσα στις χώρες που αναμένεται να αναγνωρίσουν το «Green Pass» του Ισραήλ είναι το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μαρόκο, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Το δημοσίευμα επικαλείται πληροφορίες του Channel 12, σύμφωνα με τις οποίες, οι εμβολιασμένοι Ισραηλινοί θα μπορούν επίσης να ταξιδέψουν στη Ρωσία, την Ιταλία, την Τσεχία, τη Λιθουανία, τη Βουλγαρία, την Κύπρο και την Ταϊλάνδη. Το Ισραήλ βρίσκεται σε σχετικές διαπραγματεύσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες, όπως η Εσθονία.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News