Business & Finance Δευτέρα 8/02/2021, 12:55
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Συμφωνία συνεργασίας στον τουρισμό υπογράφουν Ελλάδα – Ισραήλ

Αρ. Πελώνη: Σημαντική η ισραηλινή αγορά για την Ελλάδα - Μας ενδιαφέρουν γέφυρες με χώρες που θα έχουν προχωρήσει το πιστοποιητικό εμβολιασμών

Συμφωνία συνεργασίας στον τουρισμό υπογράφουν Ελλάδα – Ισραήλ

Τη «μεγάλη σημασία» που αποδίδει η Αθήνα στη διεύρυνση της συνεργασίας με το Ισραήλ στον τομέα του τουρισμού υπογράμμισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη επισημαίνοντας πως το συγκεκριμένο ζήτημα θα αποτελέσει ειδικό αντικείμενο συζήτησης, στο πλαίσιο της σημερινής επίσκεψης του πρωθυπουργού στη χώρα.

«Το Ισραήλ όπως έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι μια πολύ σημαντική αγορά για την Ελλάδα και αν το 70% του πληθυσμού του έχει εμβολιαστεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου, θα είναι ευκολότερο να ξεκινήσουμε σταδιακά να ανοίγουμε στους Ισραηλινούς που ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν στη χώρα μας» σημείωσε η κ. Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, σήμερα θα υπάρξει μία συμφωνία συνεργασίας στον τουρισμό μεταξύ της Ελλάδας και του Ισραήλ. Ερωτηθείσα ατι να περιμένει η Ελλάδα και αν θα υπάρξει κάποια «ασφαλής λωρίδα τουριστών στη βάση του εμβολιασμού» η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι «η Ελλάδα εβαλε πρώτη προς συζήτηση» το θέμα του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

«Μας ενδιαφέρει πολύ η συζήτηση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, η οποία ήδη προχωράει σε τεχνικό επίπεδο και είναι μια συζήτηση που αναπόφευκτα θα έρθει στο αμεσο μέλλον, όσο αυξάνονται τα ποσοστά των πολιτών που εμβολιάζονται. Μας ενδιαφέρουν γέφυρες με χώρες που θα έχουν προχωρήσει το πιστοποιητικό των εμβολιασμών» δήλωσε.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News