Business & Finance Τρίτη 23/03/2021, 09:31
BUSINESS & FINANCE

«Ντεμπούτο» στο Χονγκ Κονγκ για την κινεζική «Google»

«Ντεμπούτο» στο Χονγκ Κονγκ για την κινεζική «Google»

«Ντεμπούτο» στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ έκανε σήμερα η μετοχή της κινεζικής μηχανής αναζήτησης Baidu, η οποία κατάφερε να αντλήσει 3,1 δισ. δολάρια από την Αρχική Δημόσια Προσφορά (IPO).

Η μετοχή της τεχνολογικής εταιρείας, η οποία διαπραγματεύεται και στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ενισχύθηκε την πρώτη ημέρα κατά σχεδόν 1% και έκλεισε στα επίπεδα των 256,6 δολαρίων Χονγκ Κονγκ.

Η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στην Κίνα, η οποία κατά πολλούς θεωρείται ως η κινεζική «Google», το τελευταίο διάστημα έχει στραφεί και στην τεχνητή νοημοσύνη, με αποτέλεσμα να προσπαθεί να εισχωρήσει στον πολλά υποσχόμενο τομέα της αυτόνομης οδήγησης, με το σύστημα «Apollo».

Το τελευταίο, μάλιστα, ήδη εφαρμόζεται πιλοτικά στα ηλεκτρικά οχήματα της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας Geely, αλλά και στο φιλόδοξο project για την κατασκευή ρομπο-ταξί, τα οποία θα χρησιμοποιούνται στις μεγάλες κινεζικές πόλεις.

Σύμφωνα με την Mizuho Securities, αυτή την στιγμή ο κλάδος της αυτόνομης οδήγησης έχει αξία 40 δισ. δολαρίων, ενώ οι προοπτικές είναι κάτι παραπάνω από ευοίωνες, χάρη στην πρόθεση του Πεκίνου να στηρίξει την ανερχόμενη βιομηχανία.

Χθες το βράδυ, στο μεταξύ, η μετοχή της Baidu στον δείκτη Nasdaq της Wall Street ενισχύθηκε κατά 3,3% και έκλεισε στα 266,13 δολάρια, έχοντας σωρευτικά κέρδη της τάξης του 200% το τελευταίο 12μήνο.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News