Business & Finance Τρίτη 16/03/2021, 12:20
BUSINESS & FINANCE

Intracom Defense: Παρέδωσε τηλεχειριζόμενα ραντάρ στο Πολεμικό Ναυτικό

Intracom Defense: Παρέδωσε τηλεχειριζόμενα ραντάρ στο Πολεμικό Ναυτικό

Την παράδοση τηλεχειριζόμενων ραντάρ στο Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε η Intracom Defense, στο πλαίσιο του προγράμματος θαλάσσιας επιτήρησης για την παρακολούθηση καθορισμένων περιοχών ζωτικού εθνικού ενδιαφέροντος.

Πιο συγκεκριμένα, η ελληνική εταιρεία παρέδωσε ολοκληρωμένους τηλεχειριζόμενους σταθμούς επιτήρησης με ραντάρ μακράς εμβέλειας κι άλλους αισθητήρες, οι οποίοι παρέχουν αυξημένη επίγνωση της επιχειρησιακής κατάστασης και προσδίδουν επιχειρησιακό πλεονέκτημα ταχείας αντίδρασης σε περίπτωση ανάγκης. 

«Αυτή η δυνατότητα βελτιώνει σημαντικά τους όρους της εθνικής άμυνας και ασφάλειας στην ανατολική Μεσόγειο» σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της εισηγμένης.

Μάλιστα, βασικό στοιχείο της αποτελεσματικότητας στην διαχείριση πληροφοριών και δεδομένων, είναι η πλατφόρμα διοίκησης και ελέγχου «iDEFENDER», η οποία εφαρμόζεται με επιτυχία για την επιτήρηση αέρος και συνόρων σε Ελλάδα και σο εξωτερικό.

Η Intracom Defense, θυγατρική της Intracom Holdings, δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στον χώρο των αμυντικών συστημάτων, διαθέτοντας σημαντικό διεθνές αποτύπωμα.

Χρησιμοποιεί τεχνολογίες αιχμής στον σχεδιασμό και στην ανάπτυξη προηγμένων προϊόντων στους τομείς των ηλεκτρονικών πυραυλικών συστημάτων, τακτικών συστημάτων επικοινωνιών και πληροφοριών, ολοκληρωμένων λύσεων επιτήρησης, υβριδικών συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας και μη επανδρωμένων συστημάτων.

Συγκαταλέγεται δε, στην επίσημη λίστα προμηθευτών του NATO, συμμετέχει σε διεθνή προγράμματα και έχει επιτύχει να ηγείται σε ευρωπαϊκά έργα χρηματοδοτούμενα από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Βιομηχανικής Ανάπτυξης στον τομέα της άμυνας. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News