Business & Finance Τρίτη 26/01/2021, 14:35
BUSINESS & FINANCE

UBS: Τα ελληνικά Rafale και η ώθηση της Dassault

UBS: Τα ελληνικά Rafale και η ώθηση της Dassault

Οι διεθνείς γεωπολιτικές εντάσεις, αποτέλεσμα των οποίων είναι και η αγορά των Rafale εκ μέρους της Αθήνας, θα στηρίξουν τις αμυντικές δαπάνες, δίνοντας ώθηση στα αποτελέσματα της Dassault, εκτιμά η UBS σε ανάλυσή της που εκδόθηκε για την εταιρεία, με αφορμή την ελληνική παραγγελία.

Όπως εξηγεί η UBS, η συμφωνία με την Ελλάδα για την αγορά 6 νέων και 12 μεταχειρισμένων Rafale, ανοίγει το δρόμο ώστε η Γαλλία να παραγγείλει νέα αεροσκάφη τους επόμενους μήνες, προκειμένου να αντικαταστήσει εκείνα που έως πρότινος χρησιμοποιούνταν από τη γαλλική αεροπορία.

Έτσι, ο οίκος υπολογίζει ότι η Dassault θα παραδώσει 24 Rafale το 2021 και άλλα 15 το 2022, με αποτέλεσμα ο κύκλος εργασιών της να διαμορφωθεί στα 7,3 δισ. ευρώ φέτος και στα 5,6 δισ. ευρώ του χρόνου, με τα αντίστοιχα κέρδη προ φόρων στα 561 εκατ. ευρώ και στα 617 εκατ. ευρώ.

«Αυτή η νέα παραγγελία Rafale είναι ένα σημάδι ότι οι συνεχιζόμενες διεθνείς εντάσεις στηρίζουν περαιτέρω τις αμυντικές δαπάνες», σημειώνουν οι αναλυτές της UBS.  Ο οίκος εκτιμά ότι οι εντάσεις αυτές θα οδηγήσουν σε περαιτέρω εξαγωγές Rafale, οι οποίες μάλιστα αναμένεται τώρα να ξεπεράσουν τις προηγούμενες προσδοκίες, κατά τα επόμενα χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό, η UBS εκδίδει σύσταση αγοράς για τη μετοχή της Dassault και δίνει τιμή στόχο στα 1.065 ευρώ (έναντι χθεσινού κλεισίματος στα 860 ευρώ).

Κ. Σαμ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News