Business & Finance Τρίτη 23/02/2021, 16:15
WALL STREET

IPO ετοιμάζει η βίγκαν εταιρεία των Όπρα Γουίνφρεϊ και Jay-Z

O λόγος για τη σουηδική Oatly

IPO ετοιμάζει η βίγκαν εταιρεία των Όπρα Γουίνφρεϊ και Jay-Z

Το κατώφλι του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης ετοιμάζεται να διαβεί η σουηδική εταιρεία βίγκαν ροφημάτων Oatly, η οποία έχει ως βασικούς χρηματοδότες τους Όπρα Γουίνφρεϊ και Jay-Z.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, η δημοφιλής εταιρεία τροφίμων έχει ήδη υποβάλλει αίτημα για τη διεξαγωγή Αρχικής Δημόσιας Προσφοράς (IPO), με στόχο την εισαγωγή στη Wall Street.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν διαρρεύσει αριθμοί για το μέγεθος και την τιμή της δρομολογούμενης IPO, παρότι φέρεται να εξετάζεται η άντληση περίπου 10 δισ. δολαρίων.

Η Oatly ιδρύθηκε τη δεκαετία του ‘90 από τα αδέρφια Ρίκαρντ και Μπιορν Όστε. Κατέστη ιδιαιτέρως γνωστή για τη μετατροπή της -πλούσιας σε θρεπτικά συστατικά- βρώμης σε ρόφημα, κατακτώντας μεγάλες καταναλωτικές αγορές, από τη Νέα Υόρκη έως τη Σαγκάη.

Μόνο πέρυσι, στο μεταξύ, η σουηδική εταιρεία κατάφερε να προσελκύσει ιδιωτικά κεφάλαια, ύψους 200 εκατ. ευρώ. Ανάμεσα σ’ αυτά συγκαταλέγονται και χρήματα από την παρουσιάστρια Όπρα Γουίνφρεϊ.

Στην καινοτόμα εταιρεία έχει επενδύσει και ο τραγουδιστής – επιχειρηματίας Jay-Z, του οποίου η συνολική περιουσία κυμαίνεται σε 1 δισ. δολάρια.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News