Business & Finance Δευτέρα 8/02/2021, 14:14
IPO

Bumble: Η dating app που θέλει να συγκεντρώσει 1,8 δισ. δολάρια

Η «πρεμιέρα» στη Wall Street αναμένεται για τις 11 Φεβρουαρίου

Bumble: Η dating app που θέλει να συγκεντρώσει 1,8 δισ. δολάρια

Έως και 1,8 δισ. δολάρια φιλοδοξεί να συγκεντρώσει η γνωστή εφαρμογή γνωριμιών Bumble, η οποία ετοιμάζεται να εισαχθεί μέσω Αρχικής Δημόσιας Προσφοράς (IPO) στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Πιο συγκεκριμένα, η αμερικανική dating app σχεδιάζει να διαθέσει 45 εκατ. μετοχές στην τιμή των 37 έως 39 δολαρίων. Μάλιστα, η παραπάνω τιμή είναι αρκετά υψηλότερη σε σχέση με τον αρχικό στόχο των 28 έως 30 δολαρίων.

Η «πρεμιέρα» στη Wall Street αναμένεται για τις 11 Φεβρουαρίου, δηλαδή λίγες ημέρες πριν την ημέρα των Ερωτευμένων (14 Φεβρουαρίου).

Η IPO θα πραγματοποιηθεί από τις Goldman Sachs, Citigroup, Morgan Stanley και JPMorgan Chase & Co. Η μετοχή θα διαπραγματεύεται στον δείκτη Nasdaq υπό το σύμβολο BMBL.

Ποια είναι η Buble

Η Bumble ιδρύθηκε στο Τέξας το 2014 από τη Γουίτνεϊ Γουλφ Χερντ. Αποτελεί μια από τις πλέον δημοφιλείς εφαρμογές γνωριμιών, στην οποία οι γυναίκες κάνουν το πρώτο βήμα -σ’ αντίθεση με τις περισσότερες dating apps. Μάλιστα, οι γυναίκες χρήστες κυμαίνονται στο 46,2% των συνολικών χρηστών.

Στις ΗΠΑ, μέχρι το 2019, οι ενεργοί μηνιαίοι χρήστες ανέρχονταν σε 5 εκατομμύρια, κατέχοντας τη δεύτερη θέση στην αγορά των dating apps, πίσω μόνο το Tinder. Συνολικά, διαθέτει παρουσία σε περίπου 55 χώρες. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News